Παρασκευή 7 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΤΑ
Λουκέτο σε καταστήματα σε όλη τη χώρα για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση

Συγκέντρωση σήμερα στις Ερυθρές Αττικής από κατοίκους

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί σε εργαζόμενους και κατοίκους διαφόρων περιοχών η απόφαση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας των ΕΛΤΑ για κλείσιμο 25 καταστημάτων σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συγκέντρωση στο κατάστημα ΕΛΤΑ Ερυθρών θα προχωρήσουν σήμερα Παρασκευή στις 8 π.μ. οι κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την πρόσθετη ταλαιπωρία που τους περιμένει και την οικονομική επιβάρυνση, σε συνέχεια του κλεισίματος του υποθηκοφυλακείου και της τράπεζας.

Η απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στις Ερυθρές είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης της νομοθετικής ρύθμισης (με ημερ. 3/12/2020) της κυβέρνησης της ΝΔ για απόλυση (με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου») 2.000 εργαζομένων και το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίηση και η παράδοσή τους σε «στρατηγικό επενδυτή».

Οπως μάλιστα ομολογούσε ο τότε υπουργός Οικονομικών στη συζήτηση στη Βουλή, η νομοθετική ρύθμιση της ΝΔ για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ έρχεται σε συνέχεια της παλαιότερης αντίστοιχης απόφασης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για υπαγωγή των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχει και το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ