Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»
Χωρίς αναισθησιολόγο ακόμη και τις μέρες εφημερίας

Σήμα κινδύνου από 57 γιατρούς του νοσοκομείου

Aμεσα και κατεπειγόντως να δώσουν μόνιμες λύσεις, ώστε να καλύπτεται το νοσοκομείο με ενεργό εφημερία αναισθησιολόγου, καθημερινά, όλο το 24ωρο, απαιτούν 57 γιατροί, ειδικοί και ειδικευόμενοι του κλινικού κι εργαστηριακού τομέα στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», εκπέμποντας σήμα κινδύνου για τη μη εφημέρευση αναισθησιολόγου πολλές μέρες μηνιαίως.

Οπως καταγγέλλουν, στο νοσοκομείο υπηρετούν 3 αναισθησιολόγοι σε οργανική θέση, εκ των οποίων οι 2 έχουν εξαιρεθεί πλήρως από το πρόγραμμα εφημεριών. Ως εκ τούτου, οι εφημερίες του αναισθησιολογικού καλύπτονται μόνο από 1 ειδική γιατρό και 1 ειδικευόμενη, ενώ υπάρχει και μια κενή οργανική θέση που δεν έχει προκηρυχτεί.

«Συνέπεια των ανωτέρω είναι τους τελευταίους μήνες να μην εφημερεύει αναισθησιολόγος σε ενεργό εφημερία, πολλές μέρες, μάλιστα σε Σαββατοκύριακα και αργίες το νοσοκομείο δεν καλύπτεται καθόλου από αναισθησιολόγο όλο το 24ωρο (όπως π.χ. στις 8/7 και 9/7).

Οι γιατροί του νοσοκομείου επισημαίνουν μάλιστα στους ιθύνοντες τα αυτονόητα:

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη. Ο αναισθησιολόγος είναι ειδικότητα κατεπείγουσας ιατρικής και το νοσοκομείο πρέπει να καλύπτεται με ενεργό εφημερία όλο το 24ωρο. Η μη ενεργός εφημέρευση αναισθησιολόγου καθιστά επισφαλή τη διαχείριση και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών, νοσηλευόμενων και εξεταζόμενων σε ΤΕΠ (εντός κι εκτός γενικής εφημερίας), ιδίως των βαρέως πασχόντων.

Επίσης, δυσχεραίνει τη διενέργεια τακτικών και επειγόντων χειρουργείων και τη νοσηλεία των ασθενών στο χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου (χειρουργικό, ΩΡΛ, οφθαλμολογικό). Υπενθυμίζουμε ότι το χειρουργικό τμήμα εξακολουθεί να εξαιρείται του εφημεριακού προγράμματος της 1ης ΥΠΕ.

Εργαζόμαστε σε νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας που διαθέτει οργανωμένο, αλλά υποστελεχωμένο αναισθησιολογικό τμήμα», σημειώνουν και δηλώνουν ότι «σε περίπτωση που κινδυνεύσει ασθενής λόγω μη ενεργού εφημερίας αναισθησιολόγου εμείς δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ