Παρασκευή 14 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκλημα η απουσία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς

Αποκαλυπτική επιστολή αδελφού θύματος εργατικού «ατυχήματος»

Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα ζητά ο αδερφός εργαζόμενου που τραυματίστηκε βαριά την ώρα της δουλειάς στις 30 Γενάρη του 2023 και σήμερα νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης, με ελλειμματική κίνηση άνω άκρων και παραπληγία.

Η επιστολή γνωστοποιήθηκε από την Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, όπου έφτασε τις προηγούμενες μέρες. Για το συγκεκριμένο εργατικό «ατύχημα» η Ενωση είχε κάνει παρέμβαση στην εργοδοσία, η οποία όμως, όπως καταγγέλλει, απέκρυψε τη σοβαρότητα της κατάστασης!

Η επιστολή του αδερφού του θύματος αποκαλύπτει την εγκληματική ευθύνη της εργοδοσίας για το «ατύχημα» και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Και ταυτόχρονα περιγράφει την ταλαιπωρία, την αγωνία και την προσπάθεια για αποκατάσταση που συνήθως δεν γίνονται γνωστά.

Στην επιστολή λοιπόν αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Το παρολίγον θανατηφόρο ατύχημα συνέβη ενώ (ο εργαζόμενος) βρισκόταν σε πατάρι περιορισμένων διαστάσεων το οποίο λειτουργούσε χωρίς προστατευτικό κιγκλίδωμα και κανένα απολύτως μέτρο ασφαλείας από πτώση. Ενώ, λοιπόν, τοποθετούσε παλέτες εμπορευμάτων έπεσε από ύψος περίπου 5 μέτρων όπου βρισκόταν. Μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του ΓΝΘ Παπανικολάου. Ηταν πολυτραυματίας, με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα στους σπονδύλους α2, α6, πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης (ιδιαίτερα στους θ8 και θ9), πολλαπλά κατάγματα πλευρών, θλάσεις πνεύμονα και πνευμοθώρακα. Διαγνώστηκε, επίσης, με διάχυτη αξονική βλάβη grade III, οστικό οίδημα και βλάβη νωτιαίου μυελού στα επίπεδα των θ8 και θ9 σπονδύλων. Υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για σπονδυλοδεσία σπονδύλων θ7 έως θ10. Εμεινε στη μονάδα εντατικής θεραπείας μέχρι τις 20 Μαρτίου 2023 και στη νευροχειρουργική κλινική έως τις 11 Απριλίου 2023. Από τότε βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα με ελλειμματική κίνηση άνω άκρων και παραπληγία.

Την εγκληματική φύση της απουσίας μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους φανερώνει το γεγονός ότι άμεσα έσπευσαν να τοποθετήσουν προστατευτικό κάγκελο. Το κακό όμως είχε ήδη συμβεί. Ζητώ να ελεγχθούν όλες οι υπόλοιπες πιθανές εγκληματικές παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα εκείνα που θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα θρηνήσουμε άλλα θύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ