Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Περικοπές 4,2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2024

Τέλος στα επιδόματα για καύσιμα και Ενέργεια

Η γαλλική κυβέρνηση απέστειλε στο Κοινοβούλιο ένα σχέδιο δαπανών για το 2024, το οποίο προβλέπει περικοπές 4,2 δισ. ευρώ, καθώς πιέζει για τη μείωση του ελλείμματος, αυξάνοντας παράλληλα τα κονδύλια σε κλάδους - κλειδιά για την καπιταλιστική οικονομία και ανταγωνιστικότητα, όπως «πράσινη μετάβαση», Ασφάλεια, σύστημα Δικαιοσύνης, Ερευνα.

Οι περικοπές είναι της τάξεως του 3,5% σε πραγματικούς όρους, αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Οι μεγαλύτερες περικοπές αφορούν την επιδότηση που δινόταν για να αντεπεξέλθουν τα νοικοκυριά απέναντι στην εκτίναξη του κόστους των καυσίμων και της Ενέργειας.

Η Γαλλία στοχεύει σε δημοσιονομικό έλλειμμα 4,4% του ΑΕΠ για το 2024, από στόχο 4,9% φέτος. Ο στόχος είναι να μειωθεί κάτω από το 3% - όπως ορίζεται από τους κανόνες της ΕΕ - μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας του Εμανουέλ Μακρόν ως Προέδρου, το 2027.

Η κυβέρνηση θα διαθέσει 7 δισ. ευρώ το επόμενο έτος για τη χρηματοδότηση της «πράσινης μετάβασης» - νέο Ελντοράντο για το κεφάλαιο, για ανακαίνιση δημόσιων κτιρίων και κατοικιών, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη βιομηχανία και τη γεωργία, για σιδηροδρομικές υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ