Τρίτη 18 Ιούλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ - ΕΕ
Μνημόνιο στρατηγικής συνεργασίας με αφορμή τη μετανάστευση

Μνημόνιο «στρατηγικής συνεργασίας» με στόχο τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς τη νότια Ευρώπη μέσω ειδικών προγραμμάτων συνολικού κόστους 100 εκατ. ευρώ υπέγραψαν, την Κυριακή, στην Τύνιδα ο 65χρονος Πρόεδρος της Τυνησίας, Καΐς Σαγιέντ, και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η φον ντερ Λάιεν συνοδευόταν από τους πρωθυπουργούς της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, και της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι. Το μνημόνιο συνεργασίας περιέχει «συμφωνίες» υποτίθεται για την καταπολέμηση του κυκλώματος των διακινητών και τη βελτίωση της καταγραφής και της επιστροφής μεταναστών.

Οσον αφορά τις επενδύσεις, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία ΕΕ - Τυνησίας στον τομέα της ψηφιοποίησης προσθέτοντας ότι «έχουμε ήδη καλά έργα στα σκαριά, όπως το υποθαλάσσιο καλώδιο (οπτικών ινών) Medusa, που θα συνδέσει την Τυνησία με την Ευρώπη». Ανέφερε ακόμη ότι θα δοθεί στην Τυνησία μια ευκαιρία για το πρόγραμμα Erasmus+, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ανταλλαγή φοιτητών.

Από την πλευρά της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Κυριακή, 23 Ιούλη, θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη διεθνής διάσκεψη για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ