Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
Νέο φονικό ναυάγιο στη Θάλασσα της Μάγχης

Η σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης δεν σταματά τις προσπάθειες απελπισμένων μεταναστών και προσφύγων να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με κάθε μέσο από τη Θάλασσα της Μάγχης.

Το περασμένο Σάββατο καταγράφηκε στη μαύρη λίστα των ναυαγίων στη Θάλασσα της Μάγχης ακόμη μία βύθιση πλοιαρίου με μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στη Βρετανία. Το ναυάγιο έγινε ανοικτά της περιοχής Σανγκάτ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι Αφγανών μεταναστών, ενώ καταβάλλονταν για ώρες προσπάθειες για τον εντοπισμό άλλων πέντε έως 10 μεταναστών των οποίων η τύχη αγνοούνταν. Οι διασωθέντες από δυνάμεις της γαλλικής ακτοφυλακής είναι 55.

Νωρίτερα, οι βρετανικές αρχές απομάκρυναν από την πλωτή φορτηγίδα «Bibby Stockholm», που έχουν μετατρέψει σε μονάδα «φιλοξενίας» ανδρών μεταναστών από Αλβανία, Αφγανιστάν και χώρες της νότιας Ασίας, επειδή στο σύστημα ύδρευσης του σκάφους εντοπίστηκαν βακτήρια Legionella που προκαλούν σοβαρές πνευμονικές και άλλες λοιμώξεις όπως η «νόσος των λεγεωνάριων».

Η τριώροφη φορτηγίδα έχει 200 δωμάτια και σχεδιάζεται να φιλοξενήσει περισσότερα από 500 άτομα, ενώ η διαμόρφωσή της θυμίζει περισσότερο φυλακή παρά χώρο φιλοξενίας.

Δεν είναι μόνο η Βρετανία που σκληραίνει τη μεταναστευτική πολιτική, αλλά και άλλες χώρες - μέλη της ΕΕ. Την Κυριακή ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι πρότεινε τη διεξαγωγή ρατσιστικού δημοψηφίσματος με ερώτημα που κάνει απροκάλυπτα διάκριση μεταξύ μεταναστών από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ