Τρίτη 15 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Διορισμός γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας για τους Παλαιστίνιους

Κάθε ενδεχόμενο διπλωματικής «φυσικής αποστολής» της Σαουδικής Αραβίας στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ για λογαριασμό των Παλαιστινίων απέρριψε το Σάββατο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την απόφαση της σαουδαραβικής μοναρχίας να αναθέσει στον πρέσβη της χώρας στην Ιορδανία Ναγίφ αλ Σουνταΐρι και καθήκοντα «γενικού προξένου στην Ιερουσαλήμ».

Ο Σουνταΐρι αμέσως μετά επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Παλαιστινιακή διπλωματική αποστολή στο Αμμάν, επισημαίνοντας πως η έδρα του θα παραμένει η πρωτεύουσα της Ιορδανίας.

Η κίνηση της Σαουδικής Αραβίας εκτιμήθηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή και τον Πρόεδρό της, Μαχμούτ Αμπάς, ως απτή ένδειξη πως παραμένει επί τάπητος το λεγόμενο «σαουδαραβικό ειρηνευτικό σχέδιο» του 2002 για το Παλαιστινιακό. Επίσης η κυβέρνηση των ΗΠΑ για τα δικά της συμφέροντα ενδιαφέρεται για την εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο μίας «συμφωνίας του Αβραάμ» υπό την παροχή κάποιων «εγγυήσεων» για υποτιθέμενη «επίλυση του Παλαιστινιακού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ