Τρίτη 5 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Πλοίο που μετέφερε περίπου 50 τόνους καυσίμων κατάσχεσαν οι Ιρανοί «Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης» με την κατηγορία του λαθρεμπορίου. Το φορτίο και το πλοίο (το όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό) κατασχέθηκαν, ενώ το τετραμελές πλήρωμα τέθηκε υπό κράτηση.

ΧΑΡΤΟΥΜ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Ο Σουδανός Πρόεδρος, στρατηγός Α. Φ. Μπουρχάν, μετέβη χτες στην Τζούμπα του Νότιου Σουδάν για συνάντηση με τον Πρόεδρο, Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντί, στο πλαίσιο ζυμώσεων και διεργασιών «διαμεσολάβησης» στην ένοπλη σύγκρουση που μαίνεται στο Σουδάν. Διασταυρούμενα πυρά πυροβολικού των αντιμαχόμενων είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 5 αμάχων στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, όπου άλλοι 20 άμαχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο από αεροπορικό βομβαρδισμό.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Παραιτήθηκε χτες ο επικεφαλής της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας, αστυνομικός διευθυντής Σάιμον Μπερν. Η ανακοίνωση ήρθε μερικές βδομάδες αφότου η αστυνομική δύναμη έδωσε κατά λάθος στη δημοσιότητα τα ονόματα και τον τόπο εργασίας κάθε μέλους του προσωπικού της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ