Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ματαίωση της δοκιμής του πρώτου υπερηχητικού πυραύλου

Ματαιώθηκε η δοκιμή του πρώτου αμερικανικού υπερηχητικού πυραύλου που είχε προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτέμβρη στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σε δήλωση από το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ προς το αμερικανικό δίκτυο «Bloomberg» επισημαίνεται ότι η προγραμματισμένη δοκιμή του πυραύλου - κύριος ανάδοχος για την κατασκευή του οποίου είναι η «Lockheed Martin» - δεν πραγματοποιήθηκε γιατί δεν το επέτρεψαν τα αποτελέσματα ελέγχων ασφαλείας που προηγήθηκαν της εκτόξευσης.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι δεν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της 30ής Σεπτέμβρη, που έθετε ο αμερικανικός στρατός για να παρουσιάσει τον πρώτο υπερηχητικό του πύραυλο.

Τον περασμένο Μάρτη οι μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού είχαν ανακοινώσει ότι η Κίνα προηγείται σε σχέση με τις ΗΠΑ στον τομέα ανάπτυξης υπερηχητικών όπλων που μπορούν να μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές «πετώντας γρήγορα και χαμηλά».

Στο μεταξύ, η «Lockheed Martin» αναγκάστηκε να καθυστερήσει την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35 TR-3, λόγω προβλημάτων στην έγκαιρη προμήθεια απαραίτητων προηγμένων συστημάτων και εξαρτημάτων υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία «L3Harris». Η εξέλιξη προκάλεσε χτες πτώση των μετοχών της «Lockheed Martin» κατά 4,7% και της εταιρείας «L3Harris» κατά 1,3%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ