Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2023 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΙΝΑ
Κοντά σε συμφωνία για πυρηνικό σταθμό στην Ανατ. Θράκη

Τουρκία και Κίνα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Ανατολική Θράκη, ισχυρίστηκε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλ. Μπαϊρακτάρ, σε άλλη μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη - μια ανάσα από το «στρατηγικό λιμάνι» του ΝΑΤΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης επισκέφτηκαν την Ανατολική Θράκη και είδαν τις τοποθεσίες όπου σχεδιάζεται η κατασκευή.

«Φτάσαμε σε ένα πολύ σημαντικό σημείο και πρέπει να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία σε λίγους μήνες», είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ακόμα και κάποια άλλα σημεία ενδιαφέροντος που πρέπει να επιλυθούν, αλλά είχαμε ήδη αρκετές διαπραγματεύσεις και είμαστε πολύ κοντά. Δεν νομίζω ότι έχουμε μεγάλες διαφορές. Είμαστε σε θέση να συνάψουμε σύντομα μια συμφωνία με την Κίνα για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας».

Μέλη της αντιπροσωπείας που επισκέφτηκε για επιθεώρηση την περιοχή στη Θράκη φέρεται να ήταν ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Ενεργειακής Διοίκησης της Κίνας, He Yang, και ο ανώτερος αντιπρόεδρος της «State Power Investment Corporation», Lu Haongzao.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ