Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Νέο παζάρι για τη συμφωνία του Brexit υπόσχονται οι Εργατικοί

Μία «πολύ καλύτερη συμφωνία» Brexit δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εφόσον κερδίσει τις επόμενες βρετανικές εκλογές, ο ηγέτης των αντιπολιτευόμενων Εργατικών Κιρ Στάρμερ.

Σε συνέντευξή του στους «Financial Times» τόνισε ότι θα επιδιώξει την αλλαγή της συμφωνίας Βρετανίας - ΕΕ το 2025, οπότε προβλέπεται η αναθεώρησή της. Απέκλεισε πάντως επανένταξη της Βρετανίας στην ΕΕ και στην ενιαία αγορά.

«Σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν ότι η συμφωνία που πέτυχε ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι καλή, αλλά πολύ αδύναμη», ανέφερε ο Στάρμερ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του ηγέτη των Εργατικών, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος δήλωσε ότι ο Στάρμερ σκοπεύει «να επαναφέρει τη Βρετανία στο τετράγωνο 1 του Brexit».

Το Σαββατοκύριακο ο Στάρμερ συναντήθηκε στον Καναδά με στελέχη σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, μεταξύ τους και με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζ. Τριντό. Νωρίτερα είχε μεταβεί στη Χάγη και είχε συναντηθεί με ηγετικά στελέχη της Europol, με αντικείμενο την «αντιμετώπιση» της μετανάστευσης μέσω της Θάλασσας της Μάγχης στη Βρετανία.

Σήμερα ο ηγέτης των Εργατικών αναμένεται να βρεθεί στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ