Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ»
Απολύθηκαν «ελεύθεροι» εργαζόμενοι που αρνήθηκαν τα 12ωρα...

Δύο απολύσεις στην εταιρεία SARMED S.A., στο κέντρο διακίνησης της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», καταγγέλλουν σε ανακοινώσεις τους το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία».

Οπως αναφέρουν, οι απολύσεις έγιναν γιατί οι δύο εργαζόμενοι είχαν αρνηθεί να δουλέψουν 12ωρα και διαμαρτυρήθηκαν για την εντατικοποίηση της δουλειάς και τα εξαντλητικά ωράρια, ως αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού, όπως επίσης για την απαράδεκτη συμπεριφορά στελεχών της εταιρείας, που τους απευθύνονταν με ύβρεις και απειλές.

Για τα ζητήματα αυτά το κλαδικό Συνδικάτο και το επιχειρησιακό Σωματείο έχουν κάνει παρεμβάσεις, «χωρίς όμως ποτέ να δοθούν πειστικές απαντήσεις και παρότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι θα σταματήσουν αυτά τα εξαντλητικά σχήματα εργασίας και οι απαράδεκτες συμπεριφορές, φαίνεται ότι δεν έγινε κάτι ώστε να εκλείψουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι».

Σημειώνουν ακόμα ότι τον Μάη είχαν καταγγείλει εργατικό «ατύχημα» που συνέβη στην αποθήκη, αποτέλεσμα κι αυτό της εντατικοποίησης και των ελλιπών μέτρων ασφάλειας. Το Συνδικάτο προχώρησε και σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Στην τριμερή που διενεργήθηκε, ο εκπρόσωπος της SARMED αρνήθηκε κάθε ευθύνη της εταιρείας, επιδεικνύοντας αυταρχισμό και αλαζονική συμπεριφορά απέναντι στους εκπρόσωπους του Συνδικάτου αλλά και στους εργαζόμενους.

Με βάση τα παραπάνω, τονίζουν ότι και σ' αυτήν την περίπτωση αποδεικνύεται ποιους εξυπηρετεί το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, πόσο «ελεύθεροι» είναι οι εργαζόμενοι να αρνηθούν να δουλέψουν πέραν του 8ώρου και έξω από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. «Ας αναλογιστεί ο κάθε εργαζόμενος», επισημαίνουν, «ότι αυτά συνέβησαν σε έναν χώρο δουλειάς όπου το Σωματείο αλλά και το Συνδικάτο έχουν σταθερή παρέμβαση για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Καταλαβαίνει ο καθένας τι επικρατεί σε χώρους όπου δεν υπάρχει καμία οργάνωση και οι εργαζόμενοι είναι μόνοι τους απέναντι στην εργοδοσία».

Τα σωματεία απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων έως τη Δευτέρα, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση, ενώ επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημα για την απορρόφηση από την «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» όλων των εργολαβικών εργαζομένων που δουλεύουν στις εγκαταστάσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ