Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Κατηγορούνται γιατί διεκδίκησαν να μην πεθαίνουν στις καρότσες αγροτικών

Κράτος «ανίκανο» να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους όταν βρέχει, αλλά ...ικανότατο να ποινικοποιεί τη λαϊκή δράση και διεκδίκηση

Κατηγορούμενοι για το ότι διεκδίκησαν γιατρούς και ασθενοφόρα, ώστε να μην πεθαίνουν οι συγχωριανοί τους στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, βρίσκονται οι πρόεδροι του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Εύβοιας και του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα δύο σωματεία της Βόρειας Εύβοιας, οι δύο πρόεδροι κλήθηκαν σε απολογία για κινητοποίηση και αποκλεισμό του δρόμου που έγινε τον Μάιο στο χωριό Προκόπι, όταν μαζικά οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής με κινητοποίησή τους απαιτούσαν τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας με γιατρούς και του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα.

«Ντράπηκε και η ντροπή με το κάλεσμα για απολογία των προέδρων μας, Βαγγέλη Γεωργαντζή και Μπάμπη Τσιβίκα, για την κινητοποίηση που αποφάσισαν φορείς και σωματεία τον Μάιο διεκδικώντας δουλειά, γιατρούς και ασθενοφόρα. Κινητοποίηση που έγινε μετά τον τραγικό θάνατο συμπολίτη μας σε καρότσα αγροτικού και ενώ είχαν ανασταλεί οι προσλήψεις των ρετσινάδων στο πρόγραμμα», τονίζουν το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών και ο Αγροτικός Σύλλογος.

Σημειώνουν επίσης ότι «το κράτος και η κυβέρνησή του είναι επιλεκτικά ανίκανο να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς όταν καιγόμαστε, όταν πνιγόμαστε και όταν αποκλειόμαστε από τον χιονιά. Είναι επιλεκτικά ικανότατο όμως να διώκει τους προέδρους των σωματείων μας, με πρόσχημα την παρακώλυση της συγκοινωνίας, γιατί τόλμησαν να διεκδικήσουν δουλειά, γιατρούς και ασθενοφόρα! Αλλωστε ξέρουν ότι η δύναμή μας είναι ο αγώνας μας. Απόδειξη ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση, μαζί και με άλλες πρωτοβουλίες είχαν αποτέλεσμα να ικανοποιηθεί το αίτημα για προσλήψεις στα προγράμματα απασχόλησης ρητινοκαλλιεργητών, που είχαν "παγώσει" για περισσότερο από ένα χρόνο», και προσθέτουν:

«Το λέμε καθαρά: Η τρομοκρατία και οι διώξεις δεν πιάνουν στη Βόρεια Εύβοια! Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι θα μας λυγίσουν. Δεν θα συνηθίσουμε ούτε να καιγόμαστε, ούτε να πνιγόμαστε, ούτε να πεθαίνουμε σε καρότσες ή αποκλεισμένοι από τον χιονιά. Συνηθίσαμε να αγωνιζόμαστε με το κεφάλι ψηλά και θα συνεχίσουμε για να μείνουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια. Πάρτε τώρα πίσω τις διώξεις».

Να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις απαιτούν με κοινή τους δήλωση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Μπασδέκης, και ο υποψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, Νίκος Γεραλής.

«Αντί να καλέσουν σε απολογία αυτούς που μας καίνε, μας πνίγουν, μας αφήνουν χωρίς γιατρούς και ασθενοφόρα και μας ρημάζουν τη ζωή, καλούν αυτούς που αγωνίζονται για να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια! Αίσχος!», σημειώνουν οι υποψήφιοι και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν με τη μεριά του λαού της Βόρειας Εύβοιας και των αγώνων του. «Καμία δίωξη και καμία προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να μας πτοήσει», καταλήγουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ