Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καμιά απόλυση στο «Παπανικολάου», όχι στην εργολαβοποίηση

Κινητοποίηση την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη

Σε κινητοποίηση την Παρασκευή 29/9, στη 1 μ.μ. στην πύλη του νοσοκομείου, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι πρώτες «καμπάνες» απολύσεων συμβασιούχων ηχούν στις 30 Σεπτέμβρη. Αφορούν 11 εργαζόμενους στη φύλαξη, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου εκχώρησε την υπηρεσία αυτή σε εργολάβο.

Την ίδια ώρα, σχεδόν το 40% των εργαζομένων του νοσοκομείου εργάζεται με διάφορες «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, με τη λήξη τους να είναι κοντά, επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας.

«Δεν πρόκειται για περαστικούς, αλλά για ένα έμπειρο, εξειδικευμένο και πολύτιμο προσωπικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Εχει τεράστιες ευθύνες η διοίκηση του νοσοκομείου που προχωράει τις συμβάσεις με εργολάβους και πετάει στην ανεργία τους συναδέλφους», σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Απαιτεί τη μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών με «ελαστικές» σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, εργολαβικοί) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Διεκδικεί επίσης μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ