Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Κύμα οργής για την απαράδεκτη και βίαιη σύλληψη του διανομέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη στα δικαστήρια

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταδίκης της βίαιης και απαράδεκτης σύλληψης διανομέα από λιμενικούς σε πεζόδρομο της Χαλκίδας καλεί το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη, στις 12 μ., μπροστά από τα δικαστήρια Χαλκίδας.

Να θυμίσουμε ότι για τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη έχει οριστεί η δίκη του 24χρονου διανομέα, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση και απείθεια.

Ο εργαζόμενος ξεκίνησε από το κατάστημα εστίασης στο οποίο εργάζεται και βρίσκεται στον παραλιακό πεζόδρομο της Χαλκίδας προκειμένου να παραδώσει παραγγελία. Ωστόσο λίγα μέτρα μετά ακινητοποιήθηκε από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με πρόφαση ότι κινούνταν σε πεζόδρομο το δίκυκλο. Οπως διακρίνεται και σε σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον έριξαν στο έδαφος και, ασκώντας ωμή βία με κεφαλοκλείδωμα, του πέρασαν χειροπέδες σαν να είναι κοινός εγκληματίας.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, αντιπροσωπεία του οποίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του συλληφθέντος εργαζόμενου, σημειώνει ότι «το νέο κρούσμα αυταρχισμού και άσκησης ωμής βίας σε βάρος εργαζόμενου που πήγε να βγάλει το μεροκάματό του είναι απαράδεκτο και δεν θα μείνει αναπάντητο. Το συγκεκριμένο συμβάν επιβεβαιώνει ότι ο εργασιακός μεσαίωνας και ο αυταρχισμός πάνε χέρι χέρι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου».

Χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να στηρίξει τον εργαζόμενο, που δέχθηκε την απρόκλητη βία από το Λιμενικό.

Σωματείο Εργαζομένων «e-food» Αττικής

Την αγανάκτησή του εκφράζει το Σωματείο Εργαζομένων «e-food» Αττικής, σημειώνοντας ότι δεν είναι ούτε «τυχαίο» περιστατικό ούτε «μεμονωμένη περίπτωση» αλλά «αποτέλεσμα της έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής», με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ