Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Αμυνας το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» δίνει συνέχεια στον αγώνα για τις θέσεις εργασίας και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα των εργαζόμενων.

Σημειώνεται ότι στις 30 Σεπτέμβρη λήγουν οι συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό και ακόμα οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά επίσημη ενημέρωση για το αν θα ανανεωθούν ή όχι. Αλλωστε, στις αρχές Σεπτεμβρίου το Σωματείο είχε ζητήσει να προγραμματιστεί συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς, θέτοντας στο επίκεντρο το θέμα των σταθερών και μόνιμων θέσεων εργασίας και ζητώντας να αξιοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στον κατασκευαστικό ή επισκευαστικό τομέα του Πολεμικού Ναυτικού ή άλλων αντίστοιχων υπηρεσιών. Με δεδομένο ότι το αίτημά του δεν έχει πάρει απάντηση, το Σωματείο προχωρά σε προειδοποιητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στα τρία υπουργεία. Στο μεταξύ, το Σωματείο ζητάει συνάντηση και με τον νέο επενδυτή. «Δεν έχουμε συναντηθεί μαζί του παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές μας. Δεν γνωρίζουμε τα σχέδιά του, δεν γνωρίζουμε τις απόψεις του και τις προθέσεις του», σημειώνει.

«Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε καθημερινά μάχες. Σε πολλαπλά μέτωπα, με πολλούς αποδέκτες. Για την καταβολή των οφειλομένων, για τις θέσεις εργασίας μας. Κερδίσαμε πολλά. Και τα κερδίσαμε, γιατί σε όλους αυτούς τους αγώνες παραμέναμε πάντα ενωμένοι», αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ