Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Δεν πάει άλλο με την κατάσταση στα σχολεία»

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας για κάλυψη των κενών

Από πρόσφατη κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Από πρόσφατη κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Μέρα δράσης για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων είναι για εκπαιδευτικούς και γονείς η αυριανή, με συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στη 1.30 το μεσημέρι. Κύριο αίτημα να καλυφθούν άμεσα όλα τα πραγματικά κενά εκπαιδευτικών σε γενική και Ειδική Αγωγή. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση που χαρακτηρίζεται οριακή και βάλλει κατευθείαν στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, εκπαιδευτικά σωματεία καλούν στις 2 το μεσημέρι σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας να γίνει άμεσα η Β' φάση πρόσληψης αναπληρωτών και να καλυφθούν τα πραγματικά κενά, μόνιμη και σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων - αναπληρωτών.

Σε συμμετοχή καλούν τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ με στάσεις εργασίας από τις 13.15 και από τις 12.00 αντίστοιχα.

«Δεν πάει άλλο με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία!», τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας όλους τους γονείς και εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

«Μαχητικά, αποφασιστικά, διαδηλώνουμε έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην απαράδεκτη και εγκληματική κατάσταση που επικρατεί τόσο στην Ειδική όσο και τη Γενική Εκπαίδευση», σημειώνει ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων στο κάλεσμα συμμετοχής που απευθύνει. Στην αυριανή κινητοποίηση καλεί επίσης ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής.

  • Σε νέα κινητοποίηση για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στα σχολεία προχωρούν οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 29/9 στη 1.30 μ.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Παράλληλα έχουν προκηρύξει δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 2 μ.μ.
  • Σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία καλεί για αύριο Πέμπτη, στις 11.30 π.μ., η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ