Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγονα 36 δρομολόγια μεταφοράς μαθητών στην Ανατολική Αττική

«Μέχρι πότε για κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή θα υπάρχουν παιδιά "ενός κατώτερου θεού;"», «Μέχρι πότε το εάν θα πηγαίνουν ή όχι τα παιδιά στα σχολεία θα εξαρτάται από το εάν οι ιδιοκτήτες των μέσων μεταφοράς θεωρούν κερδοφόρα τα δρομολόγια;». Τα ερωτήματα θέτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καθώς για άλλη μια χρονιά επαναλαμβάνονται τα ίδια σοβαρά προβλήματα με τη μεταφορά μαθητών. Οπως τονίζει, η δημιουργία δημόσιου φορέα με όλο τον αναγκαίο στόλο οχημάτων και προσλήψεις οδηγών αποτελεί τη μοναδική λύση.

«Μόνο στην Ανατολική Αττική βγήκαν 36 άγονα δρομολόγια, που αφορούν τη μεταφορά μαθητών 10 δήμων της Περιφερειακής Ενότητας σε σχολεία όλων των βαθμίδων!

Τα μισά από αυτά τα δρομολόγια αφορούν παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την εξασφάλιση της μεταφοράς τους σε Ειδικά Σχολεία», τονίζει ο Σύλλογος, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και χρειάζεται να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, όπως και σε άλλες Περιφέρειες, παραμένουν μεγάλα, ιδιαίτερα για τους μαθητές στα ειδικά, στα μουσικά και τα πρότυπα - πειραματικά σχολεία, που δεν μπορούν να φτάσουν ή να φτάσουν έγκαιρα στα σχολεία τους και οι γονείς τους, όσοι μπορούν, επιφορτίζονται με την καθημερινή επιβάρυνση της μεταφοράς τους».

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι με τη νέα πρόσκληση για ανάθεση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων (λεωφορείων μικρών και μεγάλων και ταξί) και δεν θα βγουν και πάλι άγονα τα δρομολόγια και καλεί υπουργείο και περιφερειακή αρχή να πάρουν θέση.

Σημειώνοντας ότι μόνο στην Αττική υπάρχει ανάγκη εκτέλεσης περίπου 1.400 δρομολογίων για 27.300 μαθητές, ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας καταθέτει σε όλους τους υπεύθυνους, κυβέρνηση, υπουργείο Παιδείας και περιφερειάρχη, την πρόταση για: «Δημιουργία δημόσιου φορέα ανά Περιφέρεια, αγορά όλου του αναγκαίου στόλου οχημάτων και προσλήψεις οδηγών ώστε έγκαιρα και ολοκληρωμένα να προγραμματίζονται και να πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια που χρειάζονται για τη μεταφορά των μαθητών, που εντάσσονται στο "σύστημα" αυτό, χωρίς τον ασφυκτικό χιλιομετρικό περιορισμό, με ταυτόχρονη ένταξη και χρήση του στόλου αυτού σε υπόλοιπες ανάγκες και δράσεις μετακινήσεων (εκδρομές, επισκέψεις σε χώρους Πολιτισμού και άθλησης, άλλα δρομολόγια κ.λπ.)».

«Είναι η μοναδική λύση που μπορεί να αντιμετωπίσει τη σκόπιμη ή μη άρνηση των ιδιοκτητών των μέσων μεταφοράς στη σύναψη συμβάσεων, τους "άγονους" διαγωνισμούς (απροθυμία των οικονομικών φορέων να καταθέσουν προσφορές), τους εκβιασμούς για αποκόμιση μεγαλύτερων κερδών (διαπραγμάτευση της τιμής των δρομολογίων με καλύτερους φυσικά οικονομικούς όρους μετά επαναπροκήρυξη και εκ νέου "άγονο" διαγωνισμό), τις καθυστερήσεις, τις παραιτήσεις πολλών αναδόχων από δρομολόγια ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και σε Ειδικά Σχολεία κ.ά.», τονίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

  • Στο πλευρό των μαθητών και των γονέων τάσσεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιφέρειας Αττικής, με ανακοίνωσή της, διεκδικώντας να δοθεί άμεση λύση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ