Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ
Δημιουργική, κεφάτη διέξοδος για μικρούς και μεγάλους

Με θεματική την αλληλεγγύη και με κεφάτες δραστηριότητες που έδιναν τον λόγο στα παιδιά για να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να ξεδώσουν, ο Παιδότοπος ήταν και φέτος μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πτυχή του Φεστιβάλ.

Το πώς με τη συνεργασία και τη φιλία μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο διέπνεε το πρόγραμμα όλες τις μέρες, ξεκινώντας από την πρώτη δραστηριότητα, το «περιστέρι της αλληλεγγύης», κατά την οποία τα παιδιά συζήτησαν για την έννοια της φιλίας και της ειρήνης, έφτιαξαν συνθήματα και σύμβολα που στόλιζαν τον χώρο όλο το τριήμερο.

Την αλληλεγγύη είχε θέμα και το διαδραστικό παιχνίδι «Η φορεσιά των συναισθημάτων», με τα παιδιά να «φορούν» συναισθήματα χαράς και λύπης, να εκφράζουν με τρόπο βιωματικό πώς και τι χρειάζεται για να περάσουμε στα χαρούμενα συναισθήματα. Μέσα από τα παραπάνω έγινε πράξη και το σύνθημα που επιλέχθηκε φέτος για τον Παιδότοπο: «Σκεφτόμαστε - νοιαζόμαστε - δημιουργούμε μαζί! Με τη δύναμη της αλληλεγγύης λάμπει ο κόσμος».

Μεγάλη ήταν και τις τρεις μέρες, σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του Παιδότοπου, η προσέλευση στις δραστηριότητες και χειροτεχνίες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά έδωσαν μεγάλη χαρά στους γονείς τους, που μοιράζονταν την ανάγκη τα παιδιά τους να δημιουργήσουν, να γελάσουν, να συνεργαστούν μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση επίσης στέκονταν πίσω από τις παρέες που έφτιαχναν μπροστά από τη σκηνή τα παιδιά, για να απολαύσουν όμορφες παραστάσεις σε μια ευρεία γκάμα. Εμπειρίες που σήμερα φτάνουν να θεωρούνται πολυτέλεια για τις οικογένειες, που στενάζουν από την ακρίβεια.


Από τη σκηνή του Παιδότοπου πέρασαν ο μάγος Τριστάν με μια παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους, ο θίασος του Θ. Λιούνη με παράσταση Καραγκιόζη, το Κουκλοθέατρο Κρήτης που παρουσίασε τον «Ψαροτρομάρα» με την τεχνική του «μαύρου θεάτρου», ενώ μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την αφήγηση του παραμυθιού της Ερης Ρίτσου, «Μαύρη Πεταλούδα», από την ηθοποιό Αγγελική Ξένου, και τη διασκευή του παραμυθιού «Οι Μουσικοί της Βρέμης» από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet». Κέφι και χρώμα έδωσε στον χώρο η παράσταση «Ο μαγικός κόσμος της σαπουνόφουσκας» από την «Fundastick Performing Arts».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ