Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ
Να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ασφαλή στέγαση του ΕΝΕΕΓΥΛ

Να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες στο πρώην Γυμνάσιο Μυρτιάς, όπου προορίζεται να στεγαστεί το Ειδικό Γυμνάσιο και οι λυκειακές τάξεις Πύργου (ΕΝΕΕΓΥΛ), απαιτεί η ΕΛΜΕ Ηλείας, στηρίζοντας το αντίστοιχο αίτημα του Συλλόγου διδασκόντων και της Διεύθυνσης του συγκεκριμένου σχολείου.

Συγκεκριμένα, το ΕΝΕΕΓΥΛ, στο οποίο φοιτούν σήμερα περίπου 70 μαθητές, στεγάζεται γύρω στα 8 χρόνια σε πρώην Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Γιάννη, το οποίο διαθέτει μόνο τρεις κανονικές αίθουσες διδασκαλίας και οι υπόλοιπες είναι «βαρέως τύπου» - προκάτ. Το τελευταίο διάστημα προωθείται από τη δημοτική αρχή η αναγκαία μετακόμιση του σχολείου σε άλλο χώρο, ξανά ωστόσο σε περιοχή εκτός Πύργου (Μυρτιά), αλλά και χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να καλύπτουν αυξημένες για τέτοιες περιπτώσεις ανάγκες.

Για την αυτοψία που πραγματοποίησε στο «νέο» σχολείο την Πέμπτη το ΔΣ της ΕΛΜΕ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο χώρος δεν πληροί τους όρους ασφάλειας, υγιεινής και καθαριότητας για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά του σχολείου. Υπάρχουν πολλές παραλείψεις και ατέλειες (σπασμένα τζάμια, καλώδια μη καλυμμένα, επικίνδυνα υλικά στο προαύλιο, σκουριασμένες πόρτες, μουχλιασμένοι χώροι κ.ά.) που δεν καθιστούν τον χώρο κατάλληλο να υποδεχτεί εκπαιδευτικούς και μαθητές».

Η Ενωση τονίζει ότι απαιτούνται παραπάνω εγγυήσεις σχετικά με τη μεταφορά της σχολικής μονάδας, όπως ζητούν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και καλεί τον δήμο Πύργου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οπως σημείωσε, τέλος, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στέλλα Αναστασίου, απαιτούνται πιο συνολικά μέτρα για τη βελτίωση των υποδομών ειδικής εκπαίδευσης, φέρνοντας και το παράδειγμα του ειδικού ΕΕΚ που επίσης στεγάζεται σε λυόμενα στο Σκουροχώρι, επισημαίνοντας, επιπλέον, ότι τέτοιες δομές πρέπει να στεγάζονται εντός της πόλης και όχι περιφερειακά αυτής, όπως συμβαίνει έως σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ