Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Μια βραδιά με δυνατές παρουσίες και ενθουσιώδες κοινό

Αφιέρωμα στους Παύλο Σιδηρόπουλο, Νικόλα Ασιμο και Κατερίνα Γώγου | Οι Nightstalker πρώτη φορά στη σκηνή του Φεστιβάλ

Από το αφιέρωμα στους «Ποιητές των δρόμων»
Από το αφιέρωμα στους «Ποιητές των δρόμων»
Ενας μουσικός φόρος τιμής στο έργο των «ποιητών του δρόμου», μία μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα που ενθουσίασε το κοινό, που τραγουδούσε γνωστούς τους στίχους από την αρχή έως το τέλος του, παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζόμενων.

«Είσαστε έτοιμοι γι' αυτό που θα ακολουθήσει;» ρώτησε ο Στέλιος Μαγαλιός και ο κόσμος ξεσηκώνεται. Το αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο ίδιος στους «Ποιητές των δρόμων»: Παύλο Σιδηρόπουλο, Νικόλα Ασιμο και Κατερίνα Γώγου ενθουσίασε το πλήθος που γέμισε ασφυκτικά τον χώρο.

Συμμετείχαν οι: Παρασκευάς Θεοδωράκης, Στέλιος Μαγαλιός, Μάρω Μαρκέλλου, Δημήτρης Μητσοτάκης («Ενδελέχεια»), Στέλιος Σαλβαδόρ («Μωρά στη Φωτιά»), Εύα Τσάχρα, Θανάσης Χουλιάρας. Guests: Νάσος Ματράκας, Σταμάτης Μορφονιός με το συγκρότημα «Ουτοπία» και στα τύμπανα ο Κυριάκος Δαρίβας («Απροσάρμοστοι»).

«Είμαστε εδώ! Στο μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας!», είπε ο Δ. Μητσοτάκης.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με τραγούδια του «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ, Παύλου Σιδηρόπουλου. Ο Π. Σιδηρόπουλος έγραψε ιστορία ως πρωτοπόρος στο είδος και άνοιξε νέους δρόμους στο ελληνικό τραγούδι. «Η», «Welcome to the show», «Αντε και καλή τύχη μάγκες», «Το 69» και ο κόσμος ξεκινά να χορεύει και να τραγουδά ασταμάτητα.


Σειρά παίρνουν τα τραγούδια του Ν. Ασιμου: «Θα το δείξει ο καιρός», «Μπαταρία». Ο Ν. Ασιμος είναι από τους πρώτους που μπορούν να καταγραφούν στο είδος που σήμερα ονομάζουμε τραγουδοποιός, δηλαδή γράφει εξολοκλήρου τα τραγούδια του, στίχους και μουσική. Κατατάσσεται στο ροκ, ωστόσο έχει έντονες επιρροές απ' το ρεμπέτικο και την παραδοσιακή μουσική.

Η Κατερίνα Γώγου ξεκίνησε ως ηθοποιός, μετέπειτα έγινε ποιήτρια. Τα ποιήματά της μελοποιήθηκαν και έγιναν ακόμα πιο γνωστά. «Α ρε σύντροφε», «Εμένα οι φίλοι μου» και οι δυνατοί ήχοι συνεχίζουν ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

«Ευχαριστούμε την ΚΝΕ γι' αυτή την υπέροχη συναυλία. Ευχαριστούμε τον Παύλο, την Κατερίνα και τον Νικόλα», είπε ο Στέλιος Σαλβαδόρ.

Το ένα τραγούδι διαδέχεται το άλλο... «Μου πες θα φύγω», «Γιουσουρούμ», «Στην Κ», «Καταρρέω», «Rock 'N' Roll στο κρεβάτι»...

«Το ΚΚΕ είναι πηγή αντίστασης», είπε ο Νάσος Ματράκας και αμέσως μετά τραγούδησε τον «Μπαγάσα», τραγούδι που έγραψε για αυτόν ο Ν. Ασιμος.

Nightstalker: Rock commandos επί σκηνής...

Το κοινό υποδέχτηκε όπως ακριβώς τους άρμοζε, θερμά, τους Nightstalker, που για πρώτη φορά ανέβηκαν στη Σκηνή του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» την Παρασκευή. Μια μπάντα με πάνω από 30 χρόνια ιστορία.

Οι Nightstalker ερμήνευσαν αγαπημένα κομμάτια με τα οποία έχουν κερδίσει μια ξεχωριστή θέση διεθνώς, σε μια πορεία με διάρκεια που απλώνεται σε τρεις δεκαετίες. Με ένα πιστό κοινό στους λάτρεις της αυθεντικής ροκ, το οποίο ανανεώνεται διαρκώς όπως αποδείχτηκε και τώρα...

«Nightstalker»
«Nightstalker»
Η ατμόσφαιρα «ηλεκτρίστηκε» από το πρώτο δευτερόλεπτο και ανέβαινε κάθε στιγμή. «Baby God is dead», «All around», «Great Hallucinations», «Just a burn», «Sweet knife», «Sad side of the city», «Dead rock commandos»: Τραγούδια με τα οποία το κοινό συντονιζόταν καθώς η μπάντα ζέσταινε κομμάτι το κομμάτι, με τον frontman της μπάντας, τον Argy και όλο το συγκρότημα να δίνει - όπως πάντα - τον καλύτερό του εαυτό.

Η σκηνή γεμάτη, χειροκροτούσε, τραγουδούσε, ακολουθούσε σαν ένα σώμα τον ρυθμό. Και παρόλο που η ώρα περνά, ο κόσμος μαζεύεται όλο και πιο κοντά στη σκηνή, συνομιλώντας με την μπάντα. Και καλώντας την πίσω στη σκηνή για να ερμηνεύσει τον «ύμνο» «Children of the sun»...



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ