Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ελεύθερος υπό όρους και με εγγύηση ο Μενέντεζ

Αθώος δήλωσε για τις κατηγορίες περί δωροληψίας ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ που εξετάζει την υπόθεσή του και το οποίο αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο με όρους και χρηματική εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, που ήταν έως πρότινος προεδρεύων της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της γερουσίας, υποχρεώθηκε να παραδώσει όλα του τα προσωπικά διαβατήρια, εκτός από ένα, προκειμένου να μπορεί να ταξιδεύει εκτός των ΗΠΑ μόνο για κυβερνητικές υποθέσεις.

Η δικαστής διέταξε επίσης να μην έχει καμία επαφή με τους συγκατηγορούμενούς του, εκτός από την σύζυγό του, η οποία είναι κατηγορούμενη στην ίδια υπόθεση. Επιπλέον δεν μπορεί να έχει επαφή με υπαλλήλους της Γερουσίας που γνωρίζουν τα γεγονότα της υπόθεσης χωρίς την παρουσία δικηγόρων.

Πριν μία βδομάδα ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη σε βάρος του Μενέντεζ και της συζύγου του με την κατηγορία ότι δέχθηκε ράβδους χρυσού, πολυτελή δώρα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια προκειμένου να ασκήσει την επιρροή του για να βοηθήσει την αιγυπτιακή κυβέρνηση και να παρέμβει υπέρ επιχειρηματιών αιγυπτιακής καταγωγής από το Νιου Τζέρσεϊ, ώστε να εξασφαλίσουν το μονοπώλιο στις εξαγωγές κρέατος χαλάλ από τις ΗΠΑ.

Στελέχη των Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων και η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, πιέζουν με δημόσιες δηλώσεις τους τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από τη Γερουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ