Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 1 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Για να μην παίζει χωρίς αντίπαλο η αντιλαϊκή πολιτική τους

Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Από περιοδεία στη Νίκαια, μαζί με τον Γ. Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής
Από περιοδεία στη Νίκαια, μαζί με τον Γ. Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής
Στην κουβέντα μας, ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη, ξεκινάει από την πλατιά συμπόρευση νέων δυνάμεων που έρχεται από όλη την πόλη και φανερώνει τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν μπροστά στις εκλογές.

Οπως εξηγεί, αυτό αποτυπώνεται και στο ίδιο το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπου «συμμετέχουν νέες δυνάμεις, με τις οποίες έχουμε συνυπάρξει όλο το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για την Παιδεία, την Υγεία, τις υποδομές του αθλητισμού, τους ελεύθερους χώρους».

«Αυτό που αναγνωρίζει ο κόσμος στην πόλη», μας λέει ο Π. Κατηφές, «είναι ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν εμφανίστηκε τώρα, λίγο πριν από τις εκλογές, αλλά σταθερά ήταν η φωνή του λαού στα μεγάλα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του, με εκατοντάδες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, συμμετοχή και στήριξη στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Κυρίως ήμασταν καθημερινά δίπλα στα προβλήματα των σχολείων, των αθλητικών ομάδων, της νέας γενιάς, μπροστά στους αγώνες για να μην υπάρξει ανοχή στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που τσακίζει τις ζωές λαϊκών οικογενειών».

Για την απερχόμενη δημοτική αρχή με επικεφαλής τον νυν υποψήφιο περιφερειάρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ιωακειμίδη, σχολιάζει ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια «πορεύτηκε με τη λογική του μάνατζερ επαγγελματία δημάρχου, με κλειστά αυτιά για τα προβλήματα της πόλης και των φορέων της, απλά ως διαχειριστής κονδυλίων που εγκρίνουν τα διάφορα προγράμματα για έργα βιτρίνας και όχι ουσιαστικών υποδομών που έχει ανάγκη ο λαός.


Κάτω από την προβιά του δήθεν "ανεξάρτητου", "ακομμάτιστου", "αυτοδιοικητικού", συνδιαμόρφωσε μια διοίκηση πολιτικής αφωνίας και τελικά συμπόρευσης με κάθε αντιλαϊκή κατεύθυνση της κυβέρνησης, με στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζουν όλοι μαζί, για παράδειγμα, την αύξηση δημοτικών τελών σε περίοδο κρίσης».

Πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης, από τα οποία ο Π. Κατηφές μάς παραθέτει μερικά, όπως η έλλειψη παιδικών σταθμών για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες, τα κτιριακά προβλήματα στα σχολεία, η υποστελέχωση του δήμου και η εντατικοποίηση της δουλειάς για τους εργαζόμενους, η εγκατάλειψη και υποβάθμιση του εμπορικού κέντρου κ.ά.

Επισημαίνει επίσης ότι στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής βρίσκει κανείς στους «μούφα» αντιπάλους της στην τωρινή εκλογική μάχη. «Φοράνε τον μανδύα του ανεξάρτητου αφού έχουν υπηρετήσει από θέση ευθύνης ως αντιδήμαρχοι, άλλοι ως μνημονιακοί βουλευτές και τα κόμματα που τους στηρίζουν έχουν ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει ο λαός», μας λέει ο Π. Κατηφές και προσθέτει ότι κανένας από αυτούς δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί και εφαρμόζει.

«Εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι! Είμαστε "εξαρτημένοι" από τους αγώνες και τις ανάγκες του λαού μας», αναφέρει ο υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και κλείνοντας τη συζήτησή μας σημειώνει: «Ηρθε η ώρα να αλλάξουν τα πράγματα με τον αγώνα μας και στηρίζοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση", ώστε η καλυτέρευση της ζωής του λαού στο σύνολό της να μπαίνει στο επίκεντρο των διεκδικήσεων.

Για να έχουν οι βιοπαλαιστές και η νεολαία συμμάχους και δυνατά στηρίγματα, πρωτοπόρους οργανωτές της πάλης απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση που δέχονται. Η Κοκκινιά και ο Ρέντης στις 8 Οκτώβρη θα στείλουν ηχηρό μήνυμα ότι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη δημοτική αρχή και πολύ πιο δυνατή στην Περιφέρεια, η πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ