Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 1 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Περισσότερα κόκκινα γαρύφαλλα απέναντι σε όσους μας μαυρίζουν τη ζωή

Αλέξανδρος Τσοκάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου

RIZOSPASTIS

Στη συζήτηση με τον Αλέξανδρο Τσοκάνη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ασπροπύργου μάς μετέφερε το κλίμα που συναντάει το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε αυτή την εργατούπολη των πάνω από 30.000 κατοίκων, λίγο πριν την κάλπη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών:

«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Εκφράζεται οργή για τα τελευταία γεγονότα που έχουν συμβεί στην πόλη μας, με τις συνεχόμενες φωτιές σε επιχειρήσεις εταιρειών ανακύκλωσης και σκραπ, οι οποίες σε συνάρτηση με την καθημερινή μόλυνση από τη χωματερή, που είναι δίπλα στα σπίτια μας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Και αν προσθέσουμε και τις συχνές καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα (πυρκαγιές, πλημμύρες), που αναδεικνύουν την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας, η ζωή του λαού ακροβατεί πάνω σε έναν "γκρεμό" που δεν έχει τέλος.

Με βάση αυτά και ταυτόχρονα τα τεράστια προβλήματα του λαϊκού κόσμου, με την ακρίβεια που τσακίζει, την ανεργία, τα προβλήματα με τις ελλείψεις στην Υγεία, στην Πρόνοια και την Παιδεία, είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει να το "πάρουμε αλλιώς" και ακούνε με μεγάλη προσοχή τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Τους καλούμε να γεμίσουν τις κάλπες σε δήμο και Περιφέρεια με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, για να δυναμώσει το πραγματικό αντίπαλο δέος στην πολιτική που τους μαυρίζει τη ζωή».

Από την εκδήλωση στον Ασπρόπυργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το πάνδημο αίτημα να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής

RIZOSPASTIS

Από την εκδήλωση στον Ασπρόπυργο για τη διαχείριση των απορριμμάτων και το πάνδημο αίτημα να κλείσει τώρα η χωματερή της Φυλής
Η κουβέντα έρχεται στις ευθύνες της σημερινής δημοτικής αρχής και των παρατάξεων των άλλων κομμάτων. Μας λέει: «Αν παλιότερα λέγαμε για την Τοπική Διοίκηση ότι είναι το "μακρύ χέρι" των εκάστοτε κυβερνήσεων, σήμερα βλέπουμε ότι αυτή αποτελεί τον κύριο εφαρμοστή των κυβερνητικών αποφάσεων. Για παράδειγμα: Ο δήμος εφαρμόζει το σύστημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δηλαδή της ομηρίας εργαζομένων, αντί της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε μια σειρά αναγκαίους για τους κατοίκους της πόλης τομείς.

Οι εργολάβοι κυριαρχούν πλέον στις περισσότερες από τις υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, ενώ εδώ και τριάντα χρόνια οικισμοί - σε κάποιους από αυτούς ζουν και συνάνθρωποί μας Πόντιοι παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ενωση - προσπαθούν να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης, χωρίς να τα καταφέρουν, μέσα σε ένα βράδυ και με κυβερνητική απόφαση εντάχθηκε στη βιομηχανική ζώνη μια μεγάλη έκταση στην περιοχή δίπλα στη χωματερή Φυλής.

Σε καμία από τις κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούσαν για παράδειγμα την υποστελέχωση και υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας ή τη λειτουργία σχολείων σε αίθουσες προκάτ, ή τη μη κατασκευή παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, η δημοτική αρχή δεν αντέδρασε. Αντίθετα πρωτοστάτησε και στην εφαρμογή τους».

«Στην περιοχή μας, κυβέρνηση, δήμος, Περιφέρεια διαμόρφωσαν μια πόλη που λειτουργεί με προσανατολισμό τα logistics (εφοδιαστική αλυσίδα) και τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα. Οι ανάγκες του κόσμου απαξιώνονται», σημειώνει ο Αλ. Τσοκάνης και συνεχίζει: «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση" θεωρούμε ότι όλα αυτά τα ζητήματα και ο τρόπος που στέκονται όλες οι άλλες δυνάμεις, πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου για τους λαϊκούς ανθρώπους. Να ξεπεράσουν φόβους και προκαταλήψεις και να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, μαζί με τους κομμουνιστές».

Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μας εξηγεί ακόμα ότι «στον δήμο μας έχουμε την εξής ιδιαιτερότητα: 4 υποψήφιοι στους 5, δήθεν ανεξάρτητοι, φωτογραφίζονται αγκαλιά με τον εκλεκτό της ΝΔ στην Περιφέρεια Ν. Χαρδαλιά. Οι δήθεν "αυτόνομοι", "ανεξάρτητοι" και "νεοφώτιστοι" όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουν βάλει πλάτη για την εφαρμογή της πολιτικής υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει τραγικές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Να μην "τσιμπήσει" λοιπόν ο κόσμος σε ψευτοδιλήμματα και δήθεν "υποχρεώσεις" και να υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις τη ζωή που αξίζει σε αυτόν και τα παιδιά του».

«Καλούμε τον απλό κόσμο, τον μεροκαματιάρη, τους μικρούς επαγγελματίες να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, να προβληματιστούν ότι έχουν συμφέρουν να έχουν και στον δήμο και στην Περιφέρεια συμπαραστάτες στον αγώνα τους και όχι αιρετούς μια από τα ίδια. Γι' αυτό η μόνη ελπίδα είναι να στείλουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στον δεύτερο γύρο ως τον μοναδικό εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων», ολοκληρώνει τη συζήτησή μας ο Αλ. Τσοκάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ