Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 1 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον λαό του Χαϊδαρίου, που μας γνώρισε και ως δημοτική αρχή

Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου

«Τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές, η "Λαϊκή Συσπείρωση" δίνει αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, αξιοποιώντας όλες της τις δυνάμεις στο πλατύ άνοιγμα, για να φτάσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους», μας λέει ο Μιχάλης Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος στο Χαϊδάρι.

Μεταφέροντας το κλίμα που συναντάει η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πόλη, περιγράφει: «Η καθημερινή επαφή μας με τους συμπολίτες μάς φέρνει πολύ αισιόδοξα μηνύματα αποδοχής, εκτίμησης και εμπιστοσύνης. Δείχνει τη μεγάλη απήχηση που έχουμε, σαν αποτέλεσμα της σημαντικής δράσης που αναπτύξαμε οι κομμουνιστές τα προηγούμενα χρόνια και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στις γειτονιές, στα σωματεία, στους Συλλόγους και όλους τους μαζικούς φορείς.

Συμμετείχαμε στους αγώνες για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του τόπου μας, αλλά και συνολικότερα. Παλέψαμε και παλεύουμε για έργα και υποδομές που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και δεν θα προσθέτουν νέα βάσανα και καινούργια χαράτσια στον λαό. Παράλληλα δώσαμε και δίνουμε τον αγώνα κατά της ακρίβειας, της ανεργίας, για δωρεάν και σύγχρονη Υγεία για όλους, κοινωνικές παροχές. Για Παιδεία που θα δίνει ολόπλευρη μόρφωση, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβών, για να μη γίνονται πλειστηριασμοί ή διακοπές ρεύματος σε σπίτια φτωχών λαϊκών στρωμάτων, για την προστασία του περιβάλλοντος, για πολιτισμό και αθλητισμό που θα είναι δικαίωμα για όλους.

Από περιοδεία σε εργαζόμενους του δήμου
Από περιοδεία σε εργαζόμενους του δήμου
Ολη αυτή η δράση που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και ως διοίκηση του δήμου και ως αντιπολίτευση δημιούργησε με τους πολίτες αμφίδρομες σχέσεις εμπιστοσύνης και τους έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν το βήμα και να μας στηρίξουν στις εκλογές».

Ο Μ. Σελέκος αναφέρεται στη δημοτική αρχή και σημειώνει τα εξής: «Η θητεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής αυτά τα χρόνια ήταν αντιλαϊκή και αντεργατική, εφαρμόζοντας με συνέπεια μια πολιτική που εξυπηρετεί τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και έρχεται σε αντίθεση με τις ανάγκες των δημοτών. Από την αρχή της θητείας του ο κ. Ντηνιακός προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει τομείς της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του δήμου, κράτησε στάση πυγμής απέναντι σε προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων, διέλυσε τα πολιτιστικά τμήματα του δήμου, λειτούργησε με απευθείας αναθέσεις.

Στη θητεία του χάθηκαν πολύτιμοι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, όπως η προβλήτα 4 (220 στρέμματα) στον Σκαραμαγκά, τα 66 στρέμματα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, δεσμευμένα οικόπεδα απαραίτητα για τις ανάσες μέσα στον αστικό ιστό. Δεν υλοποίησε κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν σχεδιαστεί από τη διοίκηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και είχαν διεκδικηθεί με σημαντικούς αγώνες του λαού, των σωματείων και των φορέων της περιοχής μας».

Ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλεί επίσης τον λαό του Χαϊδαρίου «να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη σε δημοτικές παρατάξεις που εμφανίζονται ως "ανεξάρτητες", "αδέσμευτες", "ακομμάτιστες", ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πριν τις εκλογές "διαγωνίζονται" για το ποιοι θα πάρουν το χρίσμα και τη στήριξη του κόμματός τους και μετά τις εκλογές θα χαρίζουν τα ποσοστά τους στα αντίστοιχα κόμματα. Τα προηγούμενα χρόνια η σύγκλιση και οι ταυτόσημες θέσεις σε πολλά μεγάλα και ουσιαστικά θέματα εκφράστηκε με τον καλύτερο τρόπο από όλους αυτούς που σήμερα δήθεν έχουν αντιθέσεις.

Οι θέσεις αυτών των παρατάξεων ταυτίζονται με την πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους. Δέχονται την ανταποδοτικότητα σε πολλές υπηρεσίες του δήμου, την ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών, την υποβάθμιση κοινωνικών δομών, την επιλεξιμότητα έργων, προωθούν έργα βιτρίνας και όχι υποδομής, διοικούν και λειτουργούν μακριά από τους κατοίκους, ξορκίζουν κάθε δράση ή κινητοποίηση κατοίκων και μαζικών φορέων.

Δεν λένε κουβέντα για την υποχρηματοδότηση των δήμων, δεν διεκδικούν προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Με δυο λόγια, παίζουν τον ρόλο τους ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης και των κομμάτων τους στην Τοπική Διοίκηση. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες, οι άνθρωποι του μόχθου και του πνεύματος δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από την ενίσχυση αυτών των παρατάξεων».

Και ο Μ. Σελέκος καταλήγει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητάει την ψήφο του λαού ως η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι και την επόμενη μέρα θα σταθεί στο πλευρό του, στις αγωνίες, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις του. Να δυναμώσει η αισιοδοξία και η ελπίδα ότι με μαχητική στάση ζωής και σύγκρουση με την αντιλαϊκή βαρβαρότητα, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, να ανοίξουμε τον δρόμο για τη λαϊκή ευημερία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ