Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2023 - Κυριακή 1 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Αλλη σύνθεση, ίδιο κουκούλωμα

Eurokinissi

Νέα σύνθεση για την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ψήφισαν την Πέμπτη στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η κυβερνητική πλειοψηφία από κοινού με την Ελληνική Λύση (απαιτούνται τα 3/5 των μελών). Σε αυτή πρόεδρος παραμένει ο Π. Ράμμος, του οποίου η θητεία δεν έχει λήξει ακόμα. Το ΚΚΕ, όπως πάντα από θέση αρχών, ψήφισε παρών διαφωνώντας με τον ίδιο τον θεσμό.

Η αλλαγή της σύνθεσης έγινε μια μόλις μέρα πριν την αναμενόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ προκειμένου να εξετάσει τη στάση της ΕΥΠ απέναντι στην υπόθεση των υποκλοπών, ενώ κυκλοφορούσε και πληροφορία, την οποία είχε αναφέρει στην Ολομέλεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, και για επιβολή προστίμου από την ΑΔΑΕ σε βάρος της ΕΥΠ ύψους 100.000 ευρώ. Ωστόσο, την Πέμπτη, δηλαδή ένα 24ωρο πριν, ο πρόεδρος της Βουλής συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, καθώς η θητεία των μελών της ναι μεν έχει λήξει, όμως από το 2022.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απαίτησαν να αναβληθεί η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, λέγοντας ότι με την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ η κυβέρνηση θέλει να θάψει την υπόθεση, επικεντρώνοντας βέβαια αποκλειστικά στην παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης δεν διαφώνησε με την αναβολή της συνεδρίασης λέγοντας πως «συμφωνούμε με την πρόταση να αναβληθεί για δυο μέρες για να εκτονωθεί μία κατάσταση και να δούμε τι γίνεται. Εδώ ακούμε διάφορα, ότι θα βάλει 100.000 πρόστιμο, το ένα και το άλλο. Και επομένως λέμε θα ήταν καλό να αναβληθεί η συνεδρίαση, ας μη γίνει βεβιασμένα σήμερα». Τόνισε βέβαια ότι δεν είναι μόνο η υπόθεση Ανδρουλάκη, είναι και η υπόθεση του ΚΚΕ. «Την υποστηρίζουν οι υπόλοιποι; Είδαμε τι έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή», είπε, υπενθυμίζοντας το «θάψιμο» που επιχείρησαν όλοι μαζί, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί, στην υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ, προσθέτοντας πως «κανείς δεν μιλάει για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων του ΚΚΕ. Μόνο λένε για την υπόθεση Ανδρουλάκη. Στην πράξη η ΑΔΑΕ είναι εκτεθειμένη απαράδεκτα σε ό,τι αφορά τις παρακολουθήσεις ενός ολόκληρου κόμματος. Εχει τα πάντα στα χέρια της».

Ενώ επεσήμανε και τον ρόλο των ανεξάρτητων αρχών, σημειώνοντας πως αυτές «δεν είναι ανεξάρτητες, είναι κυβερνητικές και διαφωνούμε ριζικά με αυτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ