Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μπροστάρηδες στους αγώνες των επαγγελματιών

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Παναγιώτης Μαυρίκης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα, και ο Νίκος Σφαντός, γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βόρειου Τομέα.

«Οι συνδικαλιστές επαγγελματίες που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν εμφανιστήκαμε από το πουθενά, στα καλά του καθουμένου. Μπήκαμε μπροστά για να οργανωθεί η αντίσταση του λαού απέναντι σε όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας μαύρη», υπογράμμισε ο Ν. Σφαντός. Και θύμισε: «Στην πανδημία απαιτήσαμε μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και στήριξης του εισοδήματος των επαγγελματιών, απέναντι στην αστυνομοκρατία, στη λογική της "ατομικής ευθύνης" και του lockdown. Το επόμενο διάστημα αντιπαλέψαμε τη λογική της κυβέρνησης, που ήθελε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της πανδημίας. Αποκαλύπτουμε την πολιτική που ευθύνεται για την αύξηση των τιμών στην Ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Μπήκαμε μπροστά μαζί με το εργατικό κίνημα και αποτρέψαμε δεκάδες πλειστηριασμούς σπιτιών και καταστημάτων, την ώρα που οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις κοιτούσαν αμήχανα. Οργανώσαμε την αλληλεγγύη μας στους πληγέντες από τους σεισμούς στην Τουρκία, από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία».

Οσον αφορά τη νέα επίθεση στους ελεύθερους επαγγελματίες και την κυβερνητική προπαγάνδα για «φοροφυγάδες», σχολίασε ότι την τελευταία φορά που ακούστηκαν τα ίδια, κατά την περίοδο της κρίσης, οι επαγγελματίες «χάσαμε το αφορολόγητο, φορτωθήκαμε "προσωρινά" χαράτσια που κατέληξαν να γίνουν μόνιμα, όπως το τέλος επιτηδεύματος, αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για τον επόμενο χρόνο στο 100%». «Θέλουν να αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα για να μπουκώσουν για άλλη μια φορά τους επιχειρηματικούς ομίλους με "ζεστό" χρήμα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Οργανώνουμε από τώρα την απάντησή μας με πιο μαζικά σωματεία, με πολλούς περισσότερους επαγγελματίες δίπλα μας στον δρόμο. Στις εκλογές θέλουμε ακόμα περισσότερους δήμους να ακολουθούν το παράδειγμα της Πάτρας, πολλούς περισσότερους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στο πλάι του λαού», κατέληξε.

Θέλουν να μας ξεζουμίσουν για τα κέρδη των μονοπωλίων

«Στη λογική του κόστους - οφέλους δεν υπολογίζεται ούτε η ανθρώπινη ζωή, ούτε το βιος, ούτε η περιουσία του λαού μας. Τα παραδείγματα πολλά: Φωτιές το καλοκαίρι, πλημμύρες με τις πρώτες βροχές. Οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, είναι τεράστιες. Επίσης, ευθύνες έχει και η περιφερειακή αρχή, όπως και οι δημοτικές αρχές», σημείωσε από την πλευρά του ο Π. Μαυρίκης και συμπλήρωσε: «Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική φαίνεται ξεκάθαρα και στον χώρο των επαγγελματιών, που ξαφνικά η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει ως φοροφυγάδες, βάζοντας στο στόχαστρο τους μικρούς επαγγελματίες που δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα βγάλουν πέρα. Τώρα θέλουν να μας ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο, για τα κέρδη των μονοπωλίων». Ειδικότερα για τους επαγγελματίες στα ταξί, υπενθύμισε ότι ο σημερινός υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Χαρδαλιάς, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσα στην πανδημία, «αντί να στηρίξει τη λειτουργία των ταξί, μας περιόρισε στο ένα άτομο στη μεταφορά, με αποτέλεσμα οικονομικά να έχουμε πάρα πολύ μεγάλη δυσκολία να αντέξουμε», ενώ ο δήμαρχος Αθήνας και εκ νέου υποψήφιος Κ. Μπακογιάννης «μας μοίραζε κλήσεις στο Σύνταγμα, με αφαίρεση διπλώματος και άδειας για έναν μήνα και πρόστιμο 180 ευρώ». «Στις Περιφέρειες και τους δήμους ενισχύουμε τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Αυτούς που είχαμε καθημερινά δίπλα μας στους αγώνες. Αυτούς που θα τους βρούμε και αύριο κοντά μας και θα μας στηρίξουν με κάθε τρόπο», κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ