Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Από 16/10 έως 2/11 οι εκλογές

Οι εκλογές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Οκτώβρη και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 2 Νοέμβρη. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος) από τις 16 Οκτώβρη έως τις 2 Νοέμβρη, από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. (εκτός από το διάστημα 28 έως 31 Οκτώβρη). Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν και σε μια σειρά περιοχές της Αττικής, ενώ κάλπες θα στηθούν σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, με βάση το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Εφορευτική Επιτροπή.

«Κάνουμε το Συνδικάτο μας ακόμα πιο μαζικό. Ενισχύουμε πιο δυναμικά τη ΔΑΣ. Γιατί μόνο με την οργάνωσή μας και τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τις οικογένειές μας». Το παραπάνω κάλεσμα απευθύνει το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που πλειοψηφεί και στην απερχόμενη διοίκηση του Συνδικάτου.

Στη διακήρυξή της η ΔΑΣ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δεν είναι υπόθεση ενός κλάδου. Το ΠΑΜΕ συνενώνει όλους τους κλάδους και τα σωματεία. Αποτελεί τη μοναδική δύναμη στο εργατικό κίνημα που αντιστέκεται, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της ρήξης και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Οργανώνει αγώνες και διεκδικήσεις με κριτήριο τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης μας. (...)

Συνεχίζουμε την πάλη. Για να μην περάσει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Για τη δημιουργία νέων σωματείων, παραρτημάτων και σωματειακών επιτροπών. Για να μη μετράμε σακατεμένους και νεκρούς συναδέλφους κάθε μέρα από τα εργατικά εγκλήματα και την εντατικοποίηση. Για να είμαστε όλοι οι εργάτες ίσοι και ενωμένοι, ανεξάρτητα από το χρώμα, την εθνικότητα, το φύλο και τη θρησκεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ