Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο πλευρό των μικρών ΕΒΕ που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Πρωτούλη στην εκδήλωση για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Κάλεσμα για μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρειες και δήμους μετέφερε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, με τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρούς ΕΒΕ, που στενάζουν από την πολιτική των κυβερνήσεων και του κράτους, των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ο υποψήφιος του ΚΚΕ τούς κάλεσε να κάνουν την Κυριακή επιλογή διεκδίκησης, να στηρίξουν τους συνδυασμούς που θα βρεθούν την επόμενη μέρα στο πλάι τους, στην οργάνωση της πάλης για τις δικές τους ανάγκες. Για να βρει η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών στον αγώνα για την προστασία του εισοδήματος, για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. Πρωτούλη.

* * *

Ο Γ. Πρωτούλης μιλώντας στην εκδήλωση
Ο Γ. Πρωτούλης μιλώντας στην εκδήλωση
Πολλές φορές σε αυτήν την προεκλογική περίοδο έχουμε αναδείξει ότι κριτήριο των εργαζομένων, του λαού μας, για το τι θα ψηφίσουν, πρέπει να είναι το σύνολο των προβλημάτων του, το σύνολο της ζωής του.

Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και σήμερα! Ψηφίζουμε για όλα!

Θα λέγαμε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη προτροπή αφορά αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα τους πάνω από 250.000 αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν και εργάζονται στην Αττική.

Τους το υπενθυμίζει καταρχήν ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε κάθε του εμφάνιση: Από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών του δηλώσεων το καλοκαίρι, σε κάθε του συνέντευξη, όπου κηρύσσει «πόλεμο ενάντια στη φοροδιαφυγή», ειδικά τη μικρή όπως συνεχώς επαναλαμβάνει.

Οι απειλές πάνε σύννεφο. Μιλά για φορολογική δικαιοσύνη και έχει ξαμολήσει, όπως ενημερωθήκαμε, τους κομάντο της ΑΑΔΕ για αλλεπάλληλους ελέγχους, πέφτουν τα πρόστιμα βροχή. Και δεν μιλάμε βέβαια για μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις όπως αυτές της Ρόδου και αλλού, που κλείνουν τις παραλίες και ο λαός μας δεν μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του, αλλά για μικρά συνοικιακά μαγαζάκια, πολλά από αυτά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. (...)

Νέος γύρος φοροεπιδρομής για να εξασφαλίσουν τα ματωμένα πλεονάσματά τους

Οσο όμως και να σηκώνει σκόνη και κουρνιαχτό ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη γενικά, όσο και αν πυκνώνουν τα στοχευμένα ρεπορτάζ, δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία.

Ποια είναι αυτή; Μα βεβαίως η με κάθε τρόπο αύξηση των φορολογικών εσόδων. Το ξεζούμισμα μισθωτών και βεβαίως και των επαγγελματιών. Δεν τους φτάνει δηλαδή που σε 10-12 χρόνια μάτωσαν τον λαό μας με έσοδα που ξεπερνούν τα 550 δισ. ευρώ, δεν τους φτάνει που ήδη, τέλη Αυγούστου, έχουν ξεπεράσει τα 40 δισ. έσοδα πηγαίνοντας για νέο ρεκόρ εισπράξεων μέχρι το τέλος του χρόνου, προετοιμάζουν την κοινή γνώμη και τους ίδιους τους επαγγελματίες για ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη.

Στρώνουν το έδαφος για νέο γύρο φοροεπιδρομής, για να εξασφαλίσουν τα ματωμένα πλεονάσματά τους, για να πιάσουν τους στόχους, για να εξασφαλίσουν τη στήριξη του κεφαλαίου.

Και δεν πρόκειται μόνο για τα 10 νέα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και ο Χατζηδάκης στις 19/9, αυτό τον ψηφιακό λαβύρινθο τον οποίο πρέπει να διαβεί κάθε μικρή επιχείρηση για να συνεχίσει να λειτουργεί, πρόκειται και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους επαγγελματίες που έρχεται. Ηδη μια σειρά εφημερίδες έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν το έδαφος και, όπως όλα δείχνουν, για μία ακόμα φορά η φορολογία για τους επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ, που ήταν στο 9%, θα εκτοξευτεί και πάλι στο 15% ή στο 20%.

Υπάρχει επιλογή και είναι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, που στηρίζει τα ψηφοδέλτιά της, οι εκλεγμένοι της στην Περιφέρεια και σε όλους τους δήμους του λεκανοπεδίου, στήριξαν τον δίκαιο αγώνα των επαγγελματιών όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχθηκαν από τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης.

Δεκάδες αγωνιστές που πρωτοστάτησαν σε αυτόν τον αγώνα, επαγγελματίες, γνωστοί στο συνδικαλιστικό κίνημα, στους κλάδους και τις γειτονιές κοσμούν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και σε όλους τους δήμους.

Μαζί με αυτούς βρέθηκαν σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα και οι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

-- Για την προστασία του εισοδήματος

-- Για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και ενάντια στην επέκταση λειτουργίας των καταστημάτων

-- Ενάντια στους πλειστηριασμούς που γενικεύονται.

Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε και μετά τις εκλογές, με αυξημένα ποσοστά, με περισσότερους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που θα είναι στο πλευρό του επαγγελματία. (...)

Απέναντι στις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων η περιφερειακή αρχή και οι άλλοι συνδυασμοί

Ακόμα και τώρα, αυτές τις μέρες που έχει πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα, που η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαίτησε δημόσια να απαλλαχθούν οι πληγέντες παραγωγοί από ημερήσια τέλη για τους πάγκους στις λαϊκές αγορές και από παλιά πρόστιμα, ακόμα και γι' αυτό το αυτονόητο η περιφερειακή αρχή του κυρίου Πατούλη και οι άλλοι βεβαίως συνδυασμοί κωφεύουν.

Γιατί, στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας με προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι έκτακτες πιεστικές ανάγκες του επαγγελματία, αλλά και οι μη έκτακτες, δεν απασχολούν.

Γιατί, στην Περιφέρεια της επιχειρηματικότητας, δίπλα στους μεγαλοεργολάβους και άλλους καρχαρίες που μπουκώνονται με ζεστό χρήμα, οι μικροεπιχειρήσεις των ΕΒΕ είναι ενοχλητική λεπτομέρεια.

Γιατί, ακόμα και όταν στηρίζονται για έκτακτους λόγους οι μικροί ΕΒΕ, τα χρήματα που δίνονται, όπως την περίοδο των lockdown, κατευθύνονται στις πιο δυναμικές επιχειρήσεις.

Τέτοιο ήταν και το πρόγραμμα «μη επιστρεπτέας» προκαταβολής που έτρεξε η Περιφέρεια Αττικής, ύψους 250 εκατ. Ομως από το σύνολο των 300.000 επιχειρηματικών ΑΦΜ στην Αττική, μόλις 9.600 επιδοτήθηκαν, και αυτές κυρίως επιχειρήσεις με περισσότερους εργαζόμενους, αφού έτσι ήταν διαμορφωμένο το πρόγραμμα.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο πλευρό των εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει επανειλημμένα καταθέσει τις προτάσεις της για την πλήρη θωράκιση του λαού της Αττικής με εκτεταμένα, κεντρικά σχεδιασμένα και χρηματοδοτούμενα από τον κρατικό προϋπολογισμό έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Με σύγχρονες μελέτες που να αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα το πρόβλημα και όχι μπαλώματα και εργολαβίες κομμένες και ραμμένες στα διάφορα συμφέροντα. Με όλες τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό.

Σε αυτά τα απαραίτητα και αναγκαία έργα για τα οποία καλούμε και τους επαγγελματίες του λεκανοπεδίου να ενώσουν τη φωνή τους, να δυναμώσει η διεκδίκηση, συμπληρώνουμε και μια σειρά προτάσεις και διεκδικήσεις για τη στήριξη των επαγγελματιών σε περίπτωση καταστροφών.

Δεν πρόκειται για μελλοντικά σενάρια, πρόκειται για άμεσους στόχους, διεκδικήσεις που αποδεικνύονται κρίσιμες στις συνεχόμενες καταστροφές που σημειώνονται, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης.

Το λέμε καθαρά και το τονίζουμε σε όλους τους τόνους: Σε αυτόν τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της εργασίας, του εισοδήματος οι εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό των ελευθεροεπαγγελματιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπέρ» όλοι μαζί στην παράταση ωραρίου για εμπορικά καταστήματα(2024-06-28 00:00:00.0)
Με μεγάλη συμμετοχή παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2023-08-23 00:00:00.0)
Παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες(2023-07-18 00:00:00.0)
Να αποκλειστούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο οι ναζιστές!(2020-12-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμπόρευσης με το ψηφοδέλτιο μάχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2019-02-05 00:00:00.0)
Αντιπολίτευση με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες(2014-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ