Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Υπέρ» όλοι μαζί στην παράταση ωραρίου για εμπορικά καταστήματα

Σε μια ακόμα ένδειξη της σύμπλευσης στη διάλυση κάθε εργασιακού δικαιώματος, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και της «λειτουργίας της αγοράς», ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ από κοινού ψήφισαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ξεχείλωμα του ωραρίου για εμπορικά καταστήματα.

Πρόκειται για την εισήγηση που έκανε η περιφερειακή αρχή (ΝΔ), και οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να στηρίξουν, για «παράταση του ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στον Πύργο, παράλληλα με τη διοργάνωση «Λευκής Νύχτας».

«Τι και αν παριστάνουν, με φθηνούς πολιτικαντισμούς, τους πολιτικούς αντιπάλους; Τι και αν καμώνονται ότι τους χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές τους θέσεις; Τι και αν προσπαθούν να τσαλακώσουν ο ένας το προφίλ του άλλου; Ερχεται να τους ενώσει η στήριξη της κυρίαρχης πολιτικής», σχολιάζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δυτικής Ελλάδας την παραπάνω απαράδεκτη στάση των εκλεγμένων των άλλων κομμάτων. Και τονίζει ότι «η περιφερειακή αρχή του κ. Φαρμάκη και η συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), από κοινού μαυρίζουν την καθημερινότητα των εμποροϋπαλλήλων».

Πρόσχημα και γι' αυτή την απόφαση χτυπήματος του ωραρίου εργασίας στο εμπόριο - τι άλλο; - η «τουριστική περίοδος» και η «τόνωση της αγοράς», με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» να αναδεικνύει ότι «αποτελεί ωμή εφαρμογή των επιδιώξεων των μεγαλεμπόρων και των μεγάλων επιχειρήσεων, που επιδιώκουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας των εργαζομένων. Γι' αυτούς νομοθετεί η κυβέρνηση, αυτές τις επιδιώξεις στηρίζουν περιφερειακή αρχή και "αντιπολίτευση" στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν τους καίγεται καρφί για τους εργαζόμενους που θα δουλεύουν χωρίς ανάσα από το πρωί του Σαββάτου έως τα ξημερώματα της Κυριακής. Δεν νοιάζονται για τη ζωή των εμποροϋπαλλήλων. Αλλος είναι ο πόνος τους. Οι μοναδικοί που καταψήφισαν ήταν οι εκλεγμένοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Ποιος πραγματικά θα ωφεληθεί;

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνεται στους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους και τους καλεί να σκεφτούν ποιον ευνοούν αυτοί οι σχεδιασμοί, δηλώνοντας: «Η παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, με όποια μορφή, δίνει αέρα στα πανιά των επιχειρηματικών ομίλων που επιζητούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Η εξέλιξη αυτή, ενώ προπαγανδιστικά λέγεται ότι βοηθά τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους, μακροπρόθεσμα με την πλήρη «απελευθέρωση» θα οδηγήσει στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων που δεν θα μπορούν να ξεροσταλιάζουν όλη μέρα στα μαγαζιά τους και να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ