Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Συνεχίζεται και σήμερα η μεγάλη απεργία που ήδη μετράει 14 μέρες!

Με τον αποφασιστικό και ανυποχώρητο αγώνα τους μπλόκαραν και τη φόρτωση μεταλλεύματος σε πλοίο | Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Από τις απεργιακές συγκεντρώσεις των μεταλλωρύχων
Από τις απεργιακές συγκεντρώσεις των μεταλλωρύχων
Ούτε χτες έφτασε στο λιμάνι του Στρατωνίου το πλοίο που αναμενόταν για να φορτώσει μετάλλευμα για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός». Αφού έκανε δύο μέρες να φτάσει απ' την Κρήτη, τελικά σταμάτησε αρκετά μίλια μακριά από τον προορισμό του, κάτω από το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, με τους εργαζόμενους να δείχνουν ξανά τη δύναμη του απεργιακού τους αγώνα.

Αυτός ο αποφασιστικός, καθολικός και ανυποχώρητος αγώνας τους είναι που πιέζει εκεί που πονάει την εργοδοσία, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά δεν φορτώνεται πλοίο που ήρθε για να κουβαλήσει το πολύτιμο μετάλλευμα.

Χτες, λοιπόν, οι μεταλλωρύχοι πραγματοποίησαν νέα μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Στρατώνι, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, υπεράσπιση των επίσημων αργιών και κοινωνικά επιδόματα.

Και σήμερα Παρασκευή οι μεταλλωρύχοι θα μετρούν 14 μέρες απεργίας και παραμένουν ανυποχώρητοι με τη δύναμη που τους δίνει το δίκιο των διεκδικήσεών τους, αλλά και τη δύναμη της αλληλεγγύης που εκφράζεται πολύμορφα από την εργατική τάξη όλης της χώρας, που παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη του αγώνα τους.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, σήμερα θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση και νέα Γενική Συνέλευση στο εργοτάξιο στις Σκουριές, όπου θα εκτιμήσουν τις εξελίξεις και θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους. Στην απεργιακή τους συγκέντρωση στις 10 π.μ. θα παραβρεθεί για να χαιρετίσει τον αγώνα τους ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα

Στηρίζοντας τον μεγάλο αγώνα των μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ) καλεί σωματεία και φορείς της Αττικής σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή, στις 9 π.μ. στα γραφεία της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» στην Αθήνα (Λ. Βασ. Σοφίας 23Α και Νεοφύτου Βάμβα 2). Η ΟΜΕ απαιτεί από την «Ελληνικός Χρυσός» να υπογράψει την επιχειρησιακή ΣΣΕ που προτείνουν οι εργαζόμενοι και «να αφήσει την αδιαλλαξία και τις επικίνδυνες, αντεργατικές προτάσεις που δεν γίνονται αποδεκτές όχι μόνο από τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής, αλλά από όλο το εργατικό κίνημα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ