Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Με ψηλά το κεφάλι συνεχίζουν τον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η διάλυση

Σήμερα η Γενική Συνέλευση του Σωματείου στη Λάρυμνα | Την Τετάρτη 3 Ιούλη η μεγάλη σύσκεψη

«Εξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε», ξεκαθαρίζουν με αποφασιστικότητα τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, προετοιμάζοντας παράλληλα την πλατιά σύσκεψη σωματείων και φορέων της ερχόμενης Τετάρτης 3 Ιούλη, στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Σήμερα Παρασκευή, στις 11 π.μ. στην αίθουσα του κινηματογράφου «Ιλιον» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση από την κυβέρνηση της τροπολογίας - έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και απολύει τους εργαζόμενους, αλλά και να σχεδιαστεί η συνέχιση του αγώνα για να σταματήσει το έγκλημα.

Με παρακαταθήκη τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωματεία τους επιδιώκουν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και δυναμική στον αγώνα τους, απευθύνοντας κάλεσμα στους συναδέλφους, στους βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες, στον λαό των περιοχών όπου δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ να δυναμώσουν ο συντονισμός και η κοινή δράση ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές τους και μαραζώνει τον τόπο τους.

«Τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μάς απολύουν, τους αγρότες της Κωπαΐδας τούς κατέστρεψαν με τη λειψυδρία, τους κτηνοτρόφους της Λοκρίδας δεν τους έχουν αποζημιώσει για τη θανάτωση των ζώων από την αρρώστια της ευλογιάς, οι ελαιοπαραγωγοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για την περσινή ακαρπία και η νέα σεζόν δεν πάει καλά, τους ελεύθερους επαγγελματίες σταθερά τους κλείνουν, η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τον μισό μήνα, τα νέα παιδιά μεταναστεύουν και η δημογραφική κατάσταση είναι απελπιστική.

Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Οργανώνουμε την ενοποίηση των προβλημάτων με τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, ισχυροποιούμε το μέτωπο υπεράσπισης του τόπου μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλη την εργατική τάξη της χώρας μας και συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα», τονίζουν τα Σωματεία, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων και κομμάτων την Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Υπογραμμίζουν παράλληλα την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν οι απολύσεις και η διάλυση της ΛΑΡΚΟ, τονίζοντας:

«Η τροπολογία - έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά. Απέναντι στην αδίστακτη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, προετοιμάζουμε την περιφρούρηση της ασφάλειας και της ζωής των κατοίκων γύρω από τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.

Προετοιμάζουμε τη συνέχιση του αγώνα για:

- Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Απαιτούμε τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία της.

- Να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι. Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα χρηματοδοτήσει τα προγράμματα ανεργίας, να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής, με ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.

- Να μην ερημώσουν τα χωριά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ