Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ξανά στους δρόμους για αυξήσεις στις συντάξεις, για ζωή με αξιοπρέπεια

Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 2 Ιούλη στο υπουργείο Εργασίας

Στους δρόμους του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις τους κατεβαίνουν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι. Για τον σκοπό αυτό, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις οργανώνουν νέα παναττική κινητοποίηση την Τρίτη 2 Ιούλη έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 10 π.μ. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) διαμηνύει προς την κυβέρνηση ότι «δεν πρόκειται ούτε για μια στιγμή, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να σταματήσουμε τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τις θανατηφόρες περικοπές στις συντάξεις, στα Δώρα μας, στις κοινωνικές παροχές, σε ό,τι μας έχει περικοπεί, που πληρώσαμε με τη δουλειά μας και συνεχίζουμε να πληρώνουμε και σήμερα.

Δεν ανεχόμαστε και δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία. Την παντελή έλλειψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ για την έκδοση των συντάξεων».

Οσον αφορά τα νέα σχέδια ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση η ΣΕΑ υπογραμμίζει: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εμπορευματοποίηση των πάντων, στη λογική ότι όποιος έχει χρήματα να πληρώνει θα ζει και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.

Αρκετά έχουμε πληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε εισφορές βγαλμένες με τον ιδρώτα μας.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την Κοινωνική Ασφάλιση και κατάργηση της μίας από τις δύο εθνικές συντάξεις, που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συντάξεις χηρείας».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:

-- Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού.

-- Νομοθετική ρύθμιση και άμεση απόδοση της 13ης και της 14ης πληρωμένης σύνταξης.

-- Αμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 - 2016.

-- Ενσωμάτωση της «προσωπικής διαφοράς» στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

-- Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

-- Οσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, να καταβάλλονται στον επιζώντα και οι δύο συντάξεις, με δικαίωμα επιλογής στο ποια σύνταξη θα κρατήσει ως κύρια και την απόδοση της δεύτερης σύνταξης στο 70% εφ' όρου ζωής.

-- Η Εθνική Σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

Επιπλέον, οι συνταξιούχοι απαιτούν μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και της δημόσιας Υγείας, κατάργηση των χαρατσιών για συνταγές και διαγνωστικές εξετάσεις, όπως και του 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ από τις συντάξεις χηρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ