Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Κυνική ομολογία του ΚΕΣΥ για τη δημιουργία φραγμών

Κινητοποίηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, στο πλαίσιο στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για φραγμούς στην έναρξη ειδικότητας με παραβίαση της σειράς αναμονής μέσω ποσόστωσης και «εξετάσεων».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης ισχυριζόταν σε συνέντευξή του ότι «η σχετική απόφαση, για την έναρξη της διαδικασίας εξετάσεων για την ειδικότητα, θα αποσυρθεί». Στην πραγματικότητα όμως, αναδεικνύει η ΟΕΝΓΕ, η ίδια η αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ, παρά τη «διόρθωση» και μερική «υπαναχώρηση», «αποκάλυψε πως η πρόθεση της διοικούσας επιτροπής του ΚΕΣΥ είναι όντως να εισηγηθεί "ηθμό" πριν την έναρξη ειδικότητας και εξειδίκευσης, με τη γνωστή λογική της δήθεν "αριστείας"».

Δηλαδή, «οι (υποτίθεται) "άριστοι" να έχουν πρόσβαση κατά προτεραιότητα εκτός σειράς αναμονής σε ειδικότητες και τμήματα όπου υπάρχει αναμονή, ενώ οι υπόλοιποι (η μεγάλη πλειοψηφία) να κατευθύνεται αναγκαστικά σε ειδικότητες και τμήματα που δεν έχουν αναμονή. Επαναλήφθηκε το γνωστό επιχείρημα "αυτά ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση"».

Οπως σχολιάζει η ΟΕΝΓΕ, «επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως άλλωστε όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά, είναι ακριβώς αυτή: Η καθιέρωση αντιδραστικών φραγμών - "ηθμών" στην πρόσβαση των νέων πτυχιούχων στην έναρξη ειδικότητας και στην πρόσβαση των νέων ειδικευμένων στην έναρξη εξειδίκευσης. Γιατί αυτά τα αντιδραστικά μέτρα αποτελούν συστατικό στοιχείο της γενικότερης αντιδραστικής πολιτικής, που στοχεύει στην πλήρη εμπορευματοποίηση της περίθαλψης».

«Η σημερινή εξέλιξη με την έστω προσωρινή, έστω μερική κυβερνητική υπαναχώρηση αποτελεί μια πρώτη νίκη των νοσοκομειακών γιατρών», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ και διαμηνύει ότι «θα μας ξαναβρίσκουν μπροστά τους σε κάθε επόμενη αντιδραστική επιχείρηση καθιέρωσης οποιουδήποτε τύπου φραγμών ή "ηθμών" στην έναρξη ειδικότητας και εξειδίκευσης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτηνοί, αναλώσιμοι γιατροί με «δεξιότητες» αντί για γνώσεις(2021-11-02 00:00:00.0)
Απορρίπτει την αλλαγή του συστήματος των εξετάσεων για ειδικότητα(2021-07-16 00:00:00.0)
Αντί για θωράκιση των νοσοκομείων η κυβέρνηση προετοιμάζει τη χαριστική βολή(2021-06-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό κρίσιμων ειδικοτήτων από τη στελέχωση των ΜΕΘ(2020-10-02 00:00:00.0)
Μπλόκαραν την κυβερνητική ρύθμιση για βαθμό στον τίτλο ειδικότητας(2019-04-02 00:00:00.0)
Αναγνωριστικές προεργασίες για εξετάσεις στην ειδικότητα γιατρών(2011-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ