Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ
Δεν φιμώνεται με απολύσεις η φωνή των εργαζομένων

Την παράνομη και εκδικητική απόλυση του οργανωτικού του γραμματέα από την εταιρεία «Χωριάτικη Ζύμη» καταγγέλλει το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού (ΣΕΟΔ). Η εργοδοσία προχώρησε στην απόλυση του συνδικαλιστή «γιατί θέλει να απαλλαχθεί από κάθε φωνή αντίδρασης και διεκδίκησης, με αυτό τον τρόπο επιδιώκει να φιμώσει όλους τους εργαζόμενους και να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας», τονίζει. «Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι έτσι μπορούν να φιμώσουν κάθε φωνή που σήμερα διεκδικεί και αντιστέκεται», ξεκαθαρίζει το Σωματείο και διεκδικεί την ανάκληση της απόλυσης.

«Η εταιρεία προχώρησε στην εκδικητική και προκλητική απόλυση του συναδέλφου μας», υπογραμμίζει το Σωματείο, γιατί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος «μπήκε μπροστά για την ανάδειξη των προβλημάτων στον εργασιακό χώρο», ανέδειξε το πρόβλημα της ελλιπούς συντήρησης των οχημάτων διανομής, αλλά και το πρόβλημα της «ενοικιαζόμενης» και εργολαβικής εργασίας.

Απαιτεί: Την άμεση ανάκληση της απόλυσης και την τοποθέτηση του εργαζόμενου στον χώρο εργασίας που απασχολούνταν έως τώρα. Την ανανέωση των οχημάτων με νέα κατάλληλα για την εργασία που προορίζονται. Την καταβολή επιδομάτων που η εταιρεία αρνείται να καταβάλει (επίδομα γάμου, διαχειριστικού λάθους, τριετιών κ.ά.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ