Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ
Με μεγάλη συμμετοχή παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κάρυστο για την παρουσίαση των θέσεων και του μεγαλύτερου μέρους του ψηφοδελτίου για τις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Δημήτρης Παρασκευάς, υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου και δημοτικός σύμβουλος, σημείωσε: «Σε ενάμιση μήνα από σήμερα, στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη, σας καλούμε να κάνουμε όλοι μαζί ένα βήμα μπροστά! Με κριτήριο τον αγώνα για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της ζωής του λαού, με ευθύνη απέναντι στη ζωή και το μέλλον μας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα και τα δύσκολα που σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς, σας καλούμε να σκεφτείτε ποιους θα έχετε στο πλάι σας στους αγώνες και στις αγωνίες σας. Εχουμε όλοι και όλες ευθύνη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ να μην προσθέσουμε μια δημοτική και μια περιφερειακή αρχή που θα βάζουν πλάτη στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, που θα κάνουν τη ζωή μας ακόμη πιο δύσκολη».

Υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο των τοπικών εκλογών είναι πόσο πιο ισχυρές θα βγουν οι δυνάμεις της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης που εκφράζονται με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κόντρα στις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων στον δήμο μας και στην Περιφέρεια, που στηρίζονται από τις δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθούν μαζί κυβερνήσεις, δήμος και Περιφέρεια. Αυτό είναι το ζητούμενο και το κριτήριο της ψήφου και για τις δημοτικές εκλογές στην Κάρυστο και για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Γιατί κάθε επιπλέον θέση που θα καταλάβουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο Καρύστου, στην Περιφέρεια Στερεάς, σε κάθε δήμο και Περιφέρεια της χώρας θα είναι στήριγμα για τον λαό και τους αγώνες του! Γι' αυτό, με καρδιά και μυαλό να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις τον επόμενο ενάμιση μήνα για να βγουν όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένα τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"! Βαδίζουμε προς τις εκλογές με το μυαλό στη σχεδιαζόμενη και εντεινόμενη επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα που διεξάγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ με τη συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των ακροδεξιών, συντηρητικών μορφωμάτων.

Ομως και με καρδιά! Με αποφασιστικότητα ότι μπορούμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης σ' αυτήν την αντιλαϊκή επίθεση. Εχοντας αισιοδοξία και πίστη στη δύναμη του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τους συλλόγους γονέων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των χωριών. Γιατί το προηγούμενο διάστημα ό,τι κερδήθηκε, κερδήθηκε με αγώνα. Οπου μπήκε εμπόδιο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής έγινε με αγώνα. Σ' αυτούς τους αγώνες οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν στην πρώτη γραμμή! Οι εκλεγμένοι φέραμε τα αιτήματα των αγώνων αυτών στο Δημοτικό και το Περιφερειακό Συμβούλιο απαιτώντας λύσεις.

Τα λέμε αυτά γιατί τόσο η δημοτική αρχή, όσο και οι άλλοι υποψήφιοι για τον δήμο επικαλούνται ότι παλεύουν για την ανάπτυξη της περιοχής, όμως κουβέντα δεν κάνουν για όλα αυτά... Είναι σαν να επαναλαμβάνουν το ανέκδοτο που καταλήγει "γύρω γύρω Κυριακή και στη μέση Σάββατο", λες και η Κάρυστος είναι αυτόνομο κράτος, δεν επηρεάζεται από την πολιτική των κυβερνήσεων και από το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των δήμων ως φοροεισπρακτικών μηχανισμών και ως πλασιέ για τις μπίζνες των μεγαλοεργολάβων και των ομίλων.

Ομως, η Κάρυστος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα για το πώς υλοποιείται η αντιλαϊκή ανάπτυξη από τις κυβερνήσεις με την καθοριστική συμβολή της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής. Μαζί έδωσαν "γην και ύδωρ" για να γίνει πράξη η "πράσινη μετάβαση", το "ενεργειακό θαύμα", όπως ονομάζουν την επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων στα βουνά της περιοχής μας και την εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών που ήδη μας "πνίγουν".

Ολο και πιο έντονα το τελευταίο διάστημα αντιπαρατίθεται στην επέλαση των αιολικών η λεγόμενη "τουριστική ανάπτυξη" της περιοχής, τόσο από τη δημοτική αρχή, αλλά και άλλους συνδυασμούς για τον δήμο Καρύστου όσο και από τις άλλες περιφερειακές παρατάξεις. Ομως, το θαύμα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας έχει ήδη αρχίσει να ξεθωριάζει δείχνοντας πια πιο καθαρά την πραγματικότητα... Και το "τουριστικό θαύμα" λοιπόν είναι και αυτό θαύμα για τους λίγους και όχι για τους πολλούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ