Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Θανάση Αλεξάκη

Σήμερα η πολιτική κηδεία, στον Αγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου

Τον σύντροφο Θανάση Αλεξάκη, που «έφυγε» από τη ζωή χθες Τρίτη σε ηλικία 82 ετών, αποχαιρετά με βαθιά θλίψη η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Αναφέρεται στο βιογραφικό του συντρόφου, από τη γέννησή του τον Ιούνιο του 1941 στο Αγρίνιο και την ένταξή του από νεαρή ηλικία στη Νεολαία της ΕΔΑ, μέχρι τη στελεχική δραστηριότητα που ανέπτυξε αργότερα.

Γι' αυτήν του τη δράση συνελήφθη από τη χούντα τον Απρίλη του 1967 και στάλθηκε εξορία στα νησιά, όπου κράτησε αλύγιστη στάση, όπου απολύθηκε από τους τελευταίους. Αμέσως μετά συνέβαλε ιδιαίτερα στον χώρο της νεολαίας, ως στέλεχος της ΚΝΕ, για το χτίσιμο Οργανώσεων.

«Ο σύντροφος Θανάσης Αλεξάκης, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και από διάφορες θέσεις ευθύνης, αγωνίστηκε για την οργανωτική και ιδεολογική ανάπτυξη του Κόμματος. Την περίοδο των αντεπαναστατικών ανατροπών και της κρίσης του ΚΚΕ 1989 - 1991, υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα και τις αρχές του Κόμματος απέναντι στην υπονομευτική και διαλυτική επίθεση του οπορτουνισμού», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας, ενώ αναφέρεται και στην προσφορά του συντρόφου μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα, την ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και ως δημοτικού συμβούλου Αγρινίου επί 4 θητείες. Παράλληλα εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του, Ελένη, στα παιδιά του και στις οικογένειές τους.

Η κηδεία του συντρόφου Θανάση θα είναι πολιτική και θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ., στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου. Αντί στεφάνων η οικογένειά του επιθυμεί την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, όπως και του Εργαστηρίου παιδιών με αναπηρία «Παναγία Ελεούσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ