Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑ
Αδικαιολόγητη η εξαίρεση από τις εφημερίες

Απόφαση της Ολομέλειας της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

Τη ριζική αντίθεση των γιατρών για την πρόχειρη και αδικαιολόγητη πρωτοβουλία της Διοίκησης ΙΚΑ, να εξαιρέσει τα νοσοκομεία του ΙΚΑ (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) από το σύστημα εφημερίας Νοσοκομείων, εκφράζει με απόφασή της η Ολομέλεια της διοίκησης της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Αν και η απόφαση δε συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ζητά την άμεση απόσυρση της πρότασης, που ανοίγει «κερκόπορτες» για το ουσιαστικό κλείσιμο των Νοσοκομείων του ΙΚΑ που συνδέονται με μακρόχρονη και ουσιαστική προσφορά στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, μετεκπαίδευση των γιατρών, κλπ.

Αναφερόμενη στα «ραντεβού» η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ επισημαίνει την προχειρότητα και τις ελλείψεις σοβαρού σχεδιασμού και υποδομής, που όπως φαίνεται στοχεύουν μόνο στο να μεταφέρουν απλά τις γνωστές «ουρές» αναμονής των πολυιατρείων ΙΚΑ, στα... σπίτια των ασφαλισμένων.

Επίσης η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ ζητά την άρση της αδικίας σε βάρος των 5.500 συμβασιούχων γιατρών, διαμαρτύρεται για τη συστηματική αναβλητικότητα του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΙΚΑ και δηλώνει ότι αν δεν επιλυθούν άμεσα τα αιτήματα μέχρι τις 29-4-2002, θα ξεκινήσουν άμεσα πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ