Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
Διαπλοκές κεφαλαίου και δημοσίου

Οι ανταγωνισμοί και οι «λυκοσυμμαχίες» που αναπτύσσονται στον ιδιωτικό τομέα Υγείας, αλλά και όταν διαπλέκεται ο ιδιωτικός τομέας με τον δημόσιο, αναδείχτηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ). Στη συνέντευξη ο Α. Μαρτίνης επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις δικαστικές διώξεις που βαρύνουν τον ίδιο και μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος για αδικήματα, που αφορούν στη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΕΣ και στη μεταβίβασή τους στο ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», και την απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης στο Ιδρυμα.

Ο Α. Μαρτίνης υποστήριξε ότι οι διώξεις στρέφονται εναντίον του ιδίου και του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» και εξυπηρετούν «αλλότρια συμφέροντα» στον χώρο της Υγείας. Επιβεβαίωσε ότι το ΔΣ του ΕΕΣ είχε συνάψει συμφωνία με τον όμιλο του Γ. Αποστολόπουλου για την οργάνωση και τη διαχείριση του «Ερρίκος Ντυνάν», με αποδοχές 20 εκατ. το μήνα για την οργάνωση και το 4,9% των ακαθάριστων αποδοχών απ' τη στιγμή που το νοσοκομείο θα ξεκινούσε να λειτουργεί. Η σύμβαση λύθηκε με τον ΕΕΣ να ισχυρίζεται ότι ο όμιλος Αποστολόπουλου δεν τήρησε τις συμβατικές του υποχρεώσεις...

Χτες, πάντως, το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε την προσωρινή μη εκτέλεση προηγούμενης απόφασης για το διορισμό προσωρινής διοίκησης στον ΕΕΣ, για την οποία ο Α. Μαρτίνης δήλωσε ότι δεν έχει κανένα άλλο έργο, εκτός από την άσκηση πολιτικής αγωγής στις δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ