Τρίτη 16 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Πορεία υπεράσπισης της Ασφάλισης

Σήμερα η συγκέντρωση και πορεία στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κάνιγγος στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας πραγματοποιούν αύριο ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων για αγωνιστική δράση για την Κοινωνική Ασφάλιση, την ανεργία, για την αντιμετώπιση των χρόνιων και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στη χώρα μας.

Η αγωνιστική αυτή πρωτοβουλία εκδηλώνεται την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιδίδονται σε επικοινωνιακά τρυκ για να παραπλανήσουν τα άτομα με αναπηρίες, αλλά και να πείσουν την κοινή γνώμη για τις... κοινωνικές τους ευαισθησίες.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε χτες το πρωί, το 2ο και 3ο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, στο Σχιστό, όπου έκανε απλά διαπιστώσεις για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και ασθενείς. Τη σκυτάλη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρ. Πρωτόπαππας, ο οποίος σχολίασε τις επισκέψεις επικοινωνίας. Ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Δ. Θάνος με τη σειρά του επιχείρησε να ανατρέψει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στα θεραπευτήρια, κάνοντας λόγο για νέα τμήματα που έχουν δημιουργηθεί και τα οποία υπολειτουργούν λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Βέβαια, η επιχείρηση αναστροφής της άθλιας κατάστασης αναιρείται από το ίδιο το υπουργείο Υγείας, με την έγγραφη απάντησή του προς τη Συντονιστική Επιτροπή με ημερομηνία 4.3.2002.

Αναφέρει λοιπόν ότι λειτουργούν 8 Κέντρα Αποκατάστασης, τη στιγμή που υπάρχει μόνο το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης και λειτουργούν τμήματα σε δυο νοσοκομεία. Επίσης αναφέρει 24 κέντρα πρότυπα Εκπαίδευσης. Αυτά έπρεπε να λειτουργούν απ' την 1.1.2000, αλλά δεν έχει προκηρυχτεί καμία θέση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ