Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέα αιματηρή ισραηλινή επιδρομή στη Δυτική Οχθη

Νέα εισβολή του κατοχικού ισραηλινού στρατού στην πόλη Τουλκαρέμ της Δυτικής Οχθης προκάλεσε χτες τον θάνατο δύο νεαρών Παλαιστίνιων μαχητών.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι «εξουδετέρωσε τρομοκράτες», επειδή πυροβόλησαν εναντίον «ισραηλινού οχήματος». Στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ, οι ισραηλινές δυνάμεις επεσήμαναν ότι διεξήγαγαν «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», στο πλαίσιο «έρευνας» για εντοπισμό και σύλληψη αντικατοχικών μαχητών.

Στη διάρκεια της ισραηλινής επιδρομής, τραυματίστηκαν πέντε μέλη της ισραηλινής αστυνομίας στις κατεχόμενες περιοχές, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την πλευρά τους οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν στο «Telegram» ότι κάποια μέλη τους ενεπλάκησαν σε «συγκρούσεις» με τις ισραηλινές δυνάμεις στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ.

  • Ενας Αμερικανοεβραίος τουρίστας έριξε και έσπασε αρχαία αγάλματα της ελληνιστικής περιόδου στο Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ, απαγγέλλοντας στίχους από την Τορά και στη συνέχεια δικαιολόγησε τον αποτρόπαιο βανδαλισμό, λέγοντας «τα αγάλματα είναι κατά της Τορά» και του Θεού. Μετά τον βανδαλισμό συνελήφθη ώστε να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ