Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ
Αίσχος! Συνέλαβαν Παλαιστίνιο επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία!

Για «διατάραξη σχέσεων» με το κράτος του Ισραήλ που δολοφονεί τον Παλαιστινιακό λαό!

Σε μια απαράδεκτη ενέργεια προχώρησε χτες το πρωί η αστυνομία, συλλαμβάνοντας 22χρονο Παλαιστίνιο επειδή ...ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους διαδήλωσης που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Η άθλια αυτή κίνηση «καρφώνει» το άγχος κυβέρνησης, αστικών επιτελείων και των συμμάχων τους δολοφόνων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και του κράτους του Ισραήλ, για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη πατρίδα, πετώντας στα σκουπίδια την άθλια προπαγάνδα τους και την προσπάθειά τους να στοιχηθεί ο λαός πίσω από την πολιτική της εμπλοκής.

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε ανέβει σε στύλο φωτισμού κρατώντας την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία κι αυτό ήταν αρκετό για την αστυνομία, κατόπιν εντολών της κυβέρνησης, να τον προσαγάγει με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει: «Οποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών». Δηλαδή, προσήχθη για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, την ώρα που αυτό προχωρά σε γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!

Η αστυνομία περιορίζεται σε ανακοίνωσή της να αναφέρει ότι «προσήχθη την Τρίτη το πρωί, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023, 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023». Σε βάρος του Παλαιστίνιου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ανάρτηση έκανε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Οικονόμου, αναφέροντας ότι ο συλληφθείς «τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο» (!), ότι «παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη» και ότι ...«η ΕΛ.ΑΣ., σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον, δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων»...

Δεν είπαν βέβαια από πότε απαγορεύεται να υψώνεται η σημαία ενός αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ κράτους, το οποίο μάλιστα έχει αναγνωριστεί ομόφωνα και από την ελληνική Βουλή, παρά την διαχρονική άρνηση των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ να εφαρμόσουν την απόφαση. Οι δε υποτιθέμενες «εξηγήσεις» του υπουργού εκθέτουν ακόμη περισσότερο και όλη την προβοκάτσια που στήθηκε με στόχο να συκοφαντηθεί το συλλαλητήριο της Κυριακής, με τους διάφορους χαφιέδικους μηχανισμούς «να παίρνουν φωτιά» την Κυριακή το πρωί ζητώντας τη σύλληψη του Παλαιστίνιου επειδή τάχα κατέβαζε από την κολόνα την ελληνική σημαία.

Οπως και να 'χει, η κυβέρνηση, οι δολοφόνοι σύμμαχοί της και οι μηχανισμοί τους είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως έτσι θα κάμψουν το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ