Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ
Φράκαρε από Αμερικανούς η Ελευσίνα

Ν. Δένδιας: «Πραγματοποιούμε επίδειξη της σημαίας» σε Περσικό, Βαλκάνια και όπου επιτάσσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Χτεσινές εικόνες από τη βάση της Ελευσίνας που έχει «φρακάρει» από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς
Χτεσινές εικόνες από τη βάση της Ελευσίνας που έχει «φρακάρει» από ΑμερικανοΝΑΤΟικούς
Μια βάση μέσα στη βάση έχουν στήσει οι Αμερικανοί στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας την εμπλοκή της χώρας στα σχέδια στήριξης των εγκλημάτων του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

Από την έναρξη του νέου γύρου σφαγής γυναικόπαιδων στη Γάζα και στη Δυτική Οχθη, οι Αμερικανοί μετακίνησαν πρόσθετες δυνάμεις τους στην Ελλάδα, στις αεροπορικές βάσεις σε Ελευσίνα, Λάρισα και Αγχίαλο, ενώ έχουν φορτώσει με μέσα και προσωπικό και τη Σούδα, στο ναυτικό σκέλος της οποίας βρίσκουν άλλωστε απάγκιο και υποστήριξη οι αρμάδες του θανάτου που έχουν αναπτύξει στην Ανατ. Μεσόγειο, π.χ. τα αεροπλανοφόρα τους «Ford» και «Eisenhower» και τα πλοία συνοδείας τους.

Ειδικά για την Ελευσίνα, κι όπως επιβεβαιώνεται από το σχετικό φωτορεπορτάζ του «Ριζοσπάστη», έχουν μετακινήσει θηριώδη μεταγωγικά τύπου Lockheed Martin C-130J Super Hercules της 86th Airlift Wing (Πτέρυγα Αερομεταφορών), η έδρα της οποίας είναι στην αεροπορική βάση του Ράμσταϊν στη Γερμανία, ενταγμένη στην USAFE-AFAFRICA, τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ που επιχειρούν σε Ευρώπη και Αφρική.

Σημειωτέον, ως αποστολή της 86ης AW ορίζεται η «υπεράσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ» και «η προβολή ισχύος».

Στην παρούσα φάση, μέσα στη βάση, λαμβάνουν υποστήριξη από την ελληνική 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (ΜΤΜ).


Στην Ελευσίνα, εξάλλου, έχουν μετασταθμεύσει και στοιχεία όπως η 341 Operational Medical Readiness Squadron (AFGSC), Μοίρα Επιχειρησιακής Ιατρικής Ετοιμότητας, ταγμένη στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», όπως ορίζεται στην αποστολή της.

Στο μεταξύ, σε συνέπεια της κατάπτυστης συμφωνίας για τις βάσεις, οι Αμερικανοί απλώνονται σε όλη τη χώρα, με κάθε πρόφαση και αιτία.

Π.χ. στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Μάχης στο Πετροχώρι της Ξάνθης ξεκίνησε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός αρματιστών στα Βαλκάνια, με άρματα μάχης «Leopard-A4» και «Leopard-2A6HEL», αλλά και συμμετοχή Ουλαμού Αρμάτων «M1A2 Abrams» της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης - Αφρικής (USAREUR-AF). Οξύνοντας τις ικανότητές τους για πόλεμο, θα αξιολογηθούν σε επιχειρησιακές διαδικασίες όπως τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

Ταυτόχρονα, σε κοντινή απόσταση, στον Εβρο, ολοκληρώθηκε χτες, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του υπουργού Αμυνας, Ν. Δένδια, και ακολούθων Αμυνας μιας σειράς ΝΑΤΟικών χωρών (π.χ. ΗΠΑ, Τουρκίας, Βρετανίας), η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ - 2023», το σενάριο της οποίας επιβεβαίωσε ότι όλες αυτές οι λυκοφιλίες και πολυδιαφημισμένες συμφωνίες του κεφαλαίου καμία διασφάλιση δεν αποτελούν για τον λαό. Αντιθέτως εγκυμονούν κινδύνους εφόσον στις μυλόπετρες των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών κάθε πρόσκαιρος συμβιβασμός εμπεριέχει τον σπόρο της επόμενης αντιπαράθεσης.

Υλικά της Μοίρας Επιχειρησιακής Ιατρικής Ετοιμότητας, ταγμένη στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», όπως ορίζεται στην αποστολή της
Υλικά της Μοίρας Επιχειρησιακής Ιατρικής Ετοιμότητας, ταγμένη στον «Παγκόσμιο Πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας», όπως ορίζεται στην αποστολή της
Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, «οι σχέσεις της χώρας μας με τον υποθετικό εχθρό κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες με προώθηση παράνομα εισερχόμενων προσώπων στη μεθόριο, μεθοριακά επεισόδια και συνεχείς παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Παράλληλα, ο εχθρός προώθησε δυνάμεις πλησίον των συνόρων. Η χώρα μας κήρυξε μέτρα επιστράτευσης και οι Μονάδες επάνδρωσαν τις τοποθεσίες άμυνας».

Παραπέρα, εχθρικές δυνάμεις, εκμεταλλευόμενες σημεία του Ορέστη ποταμού, με χαμηλή στάθμη υδάτων, εισχωρούν στο έδαφός μας υπό την κάλυψη πυρών. Ο εχθρός εκτελεί ενέργειες δημιουργίας προγεφυρώματος, ενώ ακολουθεί αντεπίθεση «με σκοπό την καταστροφή των εχθρικών δυνάμεων και την αποκατάσταση του εθνικού εδάφους».

Σημειωτέον, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος, είπε στο τέλος της άσκησης ότι «δοκιμάστηκαν στην πράξη σύνθετα σενάρια της επιχειρησιακής μας σχεδίασης, στην οποία έχουμε ενσωματώσει μεταξύ άλλων και τα διδάγματα που αποκομίσαμε από την αντιμετώπιση της υβριδικής επίθεσης στον Εβρο τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020».

Αυτά την ίδια ώρα που υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα «τρέχουν» τα σχέδια διευθετήσεων με την Τουρκία, που μεταξύ άλλων προβλέπουν και συμφωνίες για το Προσφυγικό, σε βάρος των ξεριζωμένων.

Για εμπλοκή μέχρι πέρα απ' τον ορίζοντα

Ταυτόχρονα, άκρως αποκαλυπτικός ως προς τους στόχους της ντόπιας αστικής τάξης το αμέσως επόμενο διάστημα, κι ενώ η φωτιά του πολέμου μαίνεται από τη Μέση Ανατολή ως τη Μαύρη Θάλασσα, ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας, τόνισε, στον δικό του χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες ότι «σε μια εποχή που η γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις εξελίσσονται ταχύτατα», η χώρα «έχει μια παρουσία στη διεθνή πολιτική σκηνή, την οποία οφείλει να διατηρήσει και να μην περιοριστεί φοβικά σε στενά κουστούμια τοπικών διαφορών».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; «Ο ρόλος μας είναι ευρύτερος», επέμεινε ο Δένδιας, υπογραμμίζοντας ότι ήδη «είμαστε παρόντες στον (Περσικό) Κόλπο, είμαστε παρόντες στα Βαλκάνια, είμαστε παρόντες στην Ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποιούμε επίδειξη της σημαίας μας όπου επιτάσσει το εθνικό συμφέρον», όπου ως τέτοιο βάζουν τη γεωστρατηγική αναβάθμιση των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, για χάρη των οποίων οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις απλώνονται από τη Σαουδική Αραβία και την εκεί πυροβολαρχία μας, μέχρι το Κόσοβο και την ΕΛΔΥΚΟ, με ενδιάμεση παρουσία τις φρεγάτες και άλλα μέσα που έχουν διατεθεί σε ευρωατλαντικές επιχειρήσεις και αποστολές στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, ο υπουργός Αμυνας ήταν σαφής ως προς την παραπέρα εξέλιξη της υπόθεσης, αναλαμβάνοντας δέσμευση εκ μέρους της κυβέρνησης, έναντι ντόπιων και ξένων κέντρων, ότι «θα αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή τη δυνατότητα με προσαρμογή στο περιβάλλον και στις προκλήσεις του 21ου αιώνα». Προετοιμάζει έτσι και για άλλες τέτοιες «αναπτύξεις» παιδιών του λαού μας μέσα στο στόμα του λύκου.

Μετά από όλα αυτά μόνο ως κοροϊδία ακούγονται όσα είπε και χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, όπου σε απόδειξη τάχα της ...φιλανθρωπίας της κυβέρνησης, χαρακτήρισε «αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας». Κι αυτό όταν η εμπλοκή τους ενισχύει πολυεπίπεδα το ματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού.

Σε αυτό το πλαίσιο, αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα παρευρεθεί στη «Διεθνή Διάσκεψη για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, του ίδιου που ζήτησε εμπλοκή του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλίσουν την Παλαιστίνη!

Τέλος, καθώς στην αναζήτηση διευθετήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται και το Κυπριακό, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας - Κύπρου, λίγο πριν, δηλαδή, από τον νέο γύρο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ