Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ
Στους 173 οι νεκροί Παλαιστίνιοι μέσα σε έναν μήνα

Σε μαζική αντικατοχική διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία 4 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον κατοχικό στρατό στην Τουλκαρέμ

Copyright 2023 The Associated

Σε μαζική αντικατοχική διαδήλωση μετατράπηκε η κηδεία 4 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον κατοχικό στρατό στην Τουλκαρέμ
Συνεχίζεται το μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων και διώξεων από τον ισραηλινό κατοχικό στρατό και Εβραίους εποίκους εναντίον Παλαιστίνιων αμάχων στη Δυτική Οχθη.

Από τις 7 Οκτώβρη μέχρι χτες το πρωί οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 173, ενώ 371 έχουν σκοτωθεί από την αρχή του 2023.

Τα τελευταία θύματα ήταν ένας 19χρονος από την πόλη Μπέιτ Ανάν (βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ), τον οποίο πυροβόλησαν εν ψυχρώ Ισραηλινοί στρατιώτες, και άλλος ένας νεαρός κοντά στην περιοχή Τζάμπαλ Αλ Τζουμπαΐγια.

Μερικές ώρες αργότερα Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στο πόδι 15χρονο κορίτσι, σε φυλάκιο ελέγχου του στρατού στην Καλαντίγια. Αφού την τραυμάτισαν, την συνέλαβαν.

Το μεσημέρι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνέλαβαν τουλάχιστον 56 άτομα μετά από τρομοκρατικές εφόδους του στρατού στα σπίτια τους, σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της υπόλοιπης Δυτικής Οχθης.

Την ίδια ώρα, δεκάδες Ισραηλινοί έποικοι εισέβαλαν για μία ακόμα φορά στον περίβολο του τεμένους Αλ Ακσά της Ιερουσαλήμ και υπό την προστασία της αστυνομίας έκαναν ταλμουδικές τελετές και προσευχές (κατά παράβαση του πρωτοκόλλου που απαγορεύει τέτοιες ιεροτελεστίες στο χώρο).

Επίσης, ο ακροδεξιός Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπετσαλέλ Σμότριτς ζήτησε προκλητικά να απαγορευτεί στους Παλαιστίνιους αγρότες να μαζέψουν αυτό το φθινόπωρο τις ελιές τους σε περίπτωση που έχουν ελαιώνες κοντά σε εβραϊκούς εποικισμούς, λέγοντας ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μία «ζώνη αποστείρωσης» που να απαγορεύει εντελώς την παρουσία και διέλευση των Παλαιστινίων από όλους τους εποικισμούς της Δυτικής Οχθης και τους μεγάλους οδικούς άξονες που οδηγούν σε αυτούς.

Διαψεύδεται η «επίθεση» σε κομβόι του Προέδρου Αμπάς

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι διέψευσαν χθες ότι δέχτηκε πυρά μέρος της αυτοκινητοπομπής του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς στη Δυτική Οχθη, κάτι που είχαν μεταδώσει νωρίς χτες το απόγευμα τουρκικά ΜΜΕ, αλλά όχι παλαιστινιακά ή αραβικά Μέσα.

Την είδηση διέψευσε και η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα, με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ περί ένοπλης επίθεσης στο προεδρικό κομβόι αυτοκινήτων στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, η πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα τα διαψεύδει κατηγορηματικά. Τέτοιο συμβάν δεν συνέβη ποτέ».

Πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ και αναρτήσεων στην πλατφόρμα Χ είχαν επιμείνει ότι υπήρξε και ανάληψη ευθύνης της «επίθεσης» από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Γιοι του Αμπού Τζαντάλ», η οποία την Κυριακή είχε εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας από τον Παλαιστίνιο ηγέτη να πάρει μέσα σε 24 ώρες ξεκάθαρη θέση για πλήρη σύγκρουση με την ισραηλινή κατοχή.

ΟΓΕ: Να απελευθερωθούν η Αχεντ Ταμίμι και όλοι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει το μπαράζ συλλήψεων Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανάμεσά τους και της 22χρονης Αχεντ Ταμίμι.

Υπενθυμίζει ότι η Παλαιστίνια αγωνίστρια είχε συλληφθεί ξανά από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής όταν ήταν ανήλικη, μόλις 16 ετών, ενώ σήμερα κρατείται ξανά, μαζί με δεκάδες άλλους Παλαιστίνιους, με την κατηγορία της «υποκίνησης τρομοκρατίας».

«Ο πραγματικός τρομοκράτης όμως είναι το κράτος - δολοφόνος Ισραήλ, που με αυτό το απαράδεκτο πρόσχημα προχωρά στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, με καθημερινούς βομβαρδισμούς, δολοφονίες, συλλήψεις, βασανισμούς, ξεσπίτωμα οικογενειών και ισοπέδωση των παλαιστινιακών χωριών. Ο πραγματικός τρομοκράτης είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, που στηρίζουν το κατοχικό κράτος του Ισραήλ, βάζοντας "πλάτη" στον σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού. Μαζί τους κράτη και κυβερνήσεις όπως της Ελλάδας, που ξεπλένουν την ισραηλινή κατοχή και τις αποτρόπαιες πράξεις μιλώντας για το "δικαίωμα στην αυτοάμυνα" του κράτους - δολοφόνου», υπογραμμίζει η ΟΓΕ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Απαιτεί να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές, μεταξύ αυτών και η Αχεντ Ταμίμι, και να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνεται το πογκρόμ ισραηλινών δολοφονιών και διώξεων (2023-11-07 00:00:00.0)
Καταγγελία της φυλάκισης Παλαιστίνιων παιδιών από την Αχέντ (2019-04-23 00:00:00.0)
«Ο Παλαιστίνιος αρχίζει την αντίσταση από τη στιγμή που γεννιέται» (2018-09-22 00:00:00.0)
Η Αχέντ Ταμίμι και η οικογένειά της στο Φεστιβάλ (2018-09-20 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την καταδίκη της Αχέντ Ταμίμι (2018-03-23 00:00:00.0)
Νομιμοποίηση της ισραηλινής κατοχής φέρνει το σχέδιο των ΗΠΑ (2018-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ