Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
Εμπόδισαν τη φόρτωση ισραηλινού πλοίου και στην Αυστραλία!

Από την παρεμπόδιση φόρτωσης ισραηλινού πλοίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας
Από την παρεμπόδιση φόρτωσης ισραηλινού πλοίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας
Ασταμάτητα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό σε όλο τον πλανήτη, για το δικαίωμά του να έχει και να παλεύει για ελεύθερη πατρίδα, να πάψει η σφαγή στη Γάζα.

Δίνοντας συνέχεια στους αποκλεισμούς εργοστασίων και πλοίων που σχεδιάζεται να μεταφέρουν ή / και στέλνουν πολεμικό υλικό και άλλα εφόδια στο Ισραήλ, συνδικάτα εμπόδισαν τη φόρτωση ισραηλινού πλοίου και στο λιμάνι της Μελβούρνης, στην Αυστραλία!

Εκδήλωση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό οργάνωσαν όμως και εργαζόμενοι στη Χώρα των Βάσκων (Ισπανία) με συντονισμένες πρωτοβουλίες της συνδικαλιστικής οργάνωσης LABsindikatua. Σε πολλούς χώρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι σήκωσαν σημαίες της Παλαιστίνης, βροντοφώναξαν ενάντια στη σφαγή στη Γάζα.

Ολα αυτά ενώ οι αντιδράσεις κατά της σφαγής δυναμώνουν και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, όπου το δολοφονικό κράτος εντείνει την καταστολή για να επιβάλει σιωπητήριο κατά του εγκληματικού πολέμου που παρασέρνει σε κινδύνους όλους τους λαούς της περιοχής, φυσικά και τον ισραηλινό.

Είναι ενδεικτικό το σκεπτικό με το οποίο το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε το αίτημα για να επιτραπούν διαδηλώσεις κατά του πολέμου: Αναφέρεται μεν στην... «υψηλή θέση» που δήθεν έχει το «δικαίωμα στη διαμαρτυρία» αλλά μετά σπεύδει να σημειώσει την «περίπλοκη πραγματικότητα στην οποία βρισκόμαστε» και η οποία «επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο εξισορροπείται η κατάσταση»... Η προσφυγή έγινε από τον συνασπισμό κομμάτων «Χαντάς» και την οργάνωση «Adalah» ζητώντας τη διοργάνωση διαδηλώσεων στις αραβικές πόλεις Sachnin και Umm al-Fahm.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης με σημαίες της Παλαιστίνης, στη Χώρα των Βάσκων
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης με σημαίες της Παλαιστίνης, στη Χώρα των Βάσκων
Σύμφωνα με τη γνώμη της αστυνομίας που κατατέθηκε στο δικαστήριο, οι διαδηλώσεις έχουν μεγάλη... πιθανότητα να βλάψουν τη δημόσια ασφάλεια και ευημερία.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ