Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΣΙΚΟΣ
Κατάρριψη αμερικανικού UAV στην Υεμένη

Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) καταρρίφθηκε χθες από δυνάμεις των Χούθι στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι Χούθι και επιβεβαίωσε κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τους «Times of Israel».

«Η αντιαεροπορική μας άμυνα κατέρριψε ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper που εκτελούσε εχθρική αποστολή στον εναέριο χώρο της Υεμένης», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρία, στο τηλεοπτικό δίκτυο «Al-Masirah».

Κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό και συμπλήρωσε ότι διερευνάται κατά πόσο το UAV πετούσε πάνω από την Υεμένη ή σε διεθνή εναέριο χώρο.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι διεμήνυσε ότι «εχθρικές ενέργειες» όπως η αποστολή του αμερικανικού UAV «δεν θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις μας εναντίον ισραηλινών στόχων».

Από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας οι Χούθι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ με πυραύλους και drones.

Νέες εχθροπραξίες στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ

Την ίδια ώρα συνεχίστηκαν και χθες οι εχθροπραξίες στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών από αντιαρματικό πύραυλο, που εκτοξεύτηκε από το έδαφος του Λιβάνου στη βόρεια κοινότητα Ντοβίβ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον δύο ρουκέτες στις μεθοριακές περιοχές του βόρειου Ισραήλ Στούλα και Γιφτάχ και πως ο στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού, χτυπώντας θέσεις εκτόξευσης ρουκετών στον νότιο Λίβανο.

Επίσης χθες, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας συνέλαβε δύο μέλη μιας οργάνωσης που πιστεύεται ότι χρηματοδοτείται από τη Χεζμπολάχ και ότι σχεδίαζε να στρατολογήσει Βραζιλιάνους. Των συλλήψεων προηγήθηκε - σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ - επιχείρηση της Μοσάντ.

Πολύνεκρη ενέδρα τζιχαντιστών στη Συρία

Πολύνεκρη ενέδρα έστησαν τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» το βράδυ της Τρίτης σε περιοχή της ανατολικής Συρίας σε βάρος πολιτοφυλακής που συνεργάζεται με τον συριακό στρατό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του συριακού σταθμού «Sham Radio», η ενέδρα των τζιχαντιστών προκάλεσε τον θάνατο 21 μελών της φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής «Μέρη Εθνικής Αμυνας» στο χωριό Κάουμ, το οποίο βρίσκεται σε έρημο ανάμεσα στην πόλη Χομς, που διοικείται από τις συριακές αρχές, και στην πόλη της Ράκας, που είναι υπό τον έλεγχο Κούρδων και Αμερικανών στρατιωτών.

Το αντικυβερνητικό «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στο Λονδίνο, υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 34 μέλη της πολιτοφυλακής και πρόσθεσε ότι στη συνέχεια η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε επιδρομές εναντίον θέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» στην έρημο, προκαλώντας θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ