Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΤΑΛΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΣΤΟΠ στη σφαγή στην Παλαιστίνη! ΣΤΟΠ στις Μεταφορές του θανάτου!

Απόφαση να μπλοκάρουν και να εμποδίσουν κάθε μεταφορά πολεμικού υλικού για τη σφαγή των Παλαιστινίων

Την κοινή τους απόφαση να σταματήσουν και να εμποδίσουν κάθε φόρτωση και εκφόρτωση όπλων, πολεμικού υλικού ή οποιουδήποτε άλλου μέσου που θα τροφοδοτούσε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού επιβεβαιώνουν με το κοινό κάλεσμα που υπογράφουν συνδικάτα εργαζομένων στις Μεταφορές από Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία.

Τo κάλεσμά τους απευθύνεται σε σωματεία λιμενεργατών, εργαζομένων στα καράβια, αεροδρόμια, τρένα και συνολικά στις Μεταφορές της Ευρώπης, για να στηρίξουν την πρωτοβουλία και να καλέσουν σε κοινές δράσεις τους εργαζόμενους όλων των κλάδων.

Μια απόφαση που απαντά στις δραματικές εκκλήσεις του λαού και των εργατών της Παλαιστίνης, με τα συνδικάτα να θυμίζουν ότι «η ιστορία των εργαζομένων στις Μεταφορές ήταν πάντα ξεκάθαρα στο πλευρό της ειρήνης, ενάντια στον φασισμό, στον ρατσισμό, ενάντια σε κάθε κατοχή και καταπίεση των λαών».

«Για τον λόγο αυτό», σημειώνουν, «δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μετατραπούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα πλοία και τα τρένα της Ευρώπης σε κέντρα εμπορίας θανάτου.

Για τον λόγο αυτό δεν μπορούμε να ανεχτούμε εργασίες φόρτωσης και εκφόρτωσης πλοίων, αεροπλάνων, κ.τ.λ. που μεταφέρουν οπλισμό στη σύγκρουση ή που παρέχουν υλικοτεχνικές υπηρεσίες σε αυτήν, συμβάλλουν στην τροφοδοσία ενός συστήματος που σφαγιάζει καθημερινά χιλιάδες αθώους ανθρώπους, ιδιαίτερα γυναίκες και παιδιά.

Για εμάς αυτή η κοινή τοποθέτηση αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στη μακρά και ένδοξη παράδοση ειρήνης των εργαζομένων της Ευρώπης στις Μεταφορές.

Θα είμαστε στην πρώτη σειρά σε κάθε διαδήλωση που θα διεκδικήσει την άμεση παύση της σφαγής στη Γάζα.

Να απαιτήσουμε από τις κυβερνήσεις των χωρών να σταματήσουν τη μεταφορά οπλισμού από τα λιμάνια μας και κάθε υποστήριξη στο χέρι που δολοφονεί τον λαό της Παλαιστίνης.

Για ειρήνη με λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Το κάλεσμα υπογράφουν:

Ιταλία: USB Μεταφορών.

Ελλάδα: ΕΝΕΔΕΠ - Σωματείο Εργαζομένων COSCO Πειραιά, Σωματεία Ναυτεργατών ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Τουρκία: Συνδικάτο Nakliyat Is.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ