Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επιτυχής και η δεύτερη μάχη!

Οι βιομηχανικές περιοχές έδωσαν τον τόνο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δεύτερη μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση της Κοινωνικής Ασφάλισης στη Θεσσαλία, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν όλα τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, ενώ, παρά τη βροχή, δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες πόλεις.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι σε πολλά μεγάλα εργοστάσια το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία έφτασε στο 100%, γεγονός που σημαίνει ότι η εργατική τάξη, ξεπερνώντας τα εμπόδια που τίθενται από πολλές πλευρές, έχει μπει αποφασιστικά στο δρόμο της πάλης.

Η επιτυχία κι αυτής της απεργιακής κινητοποίησης οφείλεται πρώτα και κύρια στη «δουλιά» των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος. Κι αξίζει να σημειωθεί ότι, σε αρκετές περιπτώσεις, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ όχι μόνο δε δούλεψαν για την επιτυχία της απεργίας, αλλά απ' ό,τι φαίνεται ενήργησαν σ' αντίθετη κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνδικαλίστρια της ΠΑΣΚΕ, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ήταν απεργοσπάστρια. Οι εργαζόμενοι της Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή τους και στη χτεσινή απεργία, έδωσαν και σ' αυτούς απάντηση και, ταυτόχρονα, «έκλεισαν» νέο αγωνιστικό ραντεβού, για την Πρωτομαγιά.

Καθολικά συμμετείχαν στην απεργία οι εργαζόμενοι σε πολλά μεγάλα εργοστάσια κι άλλες επιχειρήσεις της Λάρισας, παρά την εργοδοτική επιχείρηση τρομοκράτησής τους, όπως έγινε στα εργοστάσια «ΡΑΠΤΕΞ» και «ΙΝΤΡΑΜΕΤ», όπου οι εργοδότες κάλεσαν αστυνομικές δυνάμεις. Στο 100% έφτασε η συμμετοχή σε «ΒΙΟΜΕΤΑΛΚΟ», «ΒΙΟΜΕΤ», «ΚΑΤΣΙΑΝΑΣ», «ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ», «ΟΣΚΑΡ», «ΓΚΡΟΥΠ ΦΑΣΙΟΝ», «ΜΠΕΤΙΝΑ», «ΣΤΑΦ», «ΣΚΙΦΤ», Οικοδόμοι 100%, ΔΕΤΠΟΛ, «ΤΕΓΟΣ», «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», στο 99% στην «ΕΥΡΩΚΑΤ» στο 90% στο «ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ» και στην «ΠΕΛΑΣΓΙΣ», στο 80% στην «ΙΝΤΡΑΜΕΤ» και στο «ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΕΞΤΙΛ».

Ιδιαίτερα μαχητική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας και η πορεία που ακολούθησε, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε. Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργία και οι συγκεντρώσεις που έγιναν στα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα.

Με μεγάλα ποσοστά συμμετοχής πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Στο 100% έφτασε η συμμετοχή σε «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ», «ΕΒΙΕΣΚ», «ΒΙΣ», ΟΣΕ, «ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ», «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», «ΣΤΑΛΚΟ», «ΜΕΤΚΑ», «ΣΕΡΒΙΣ ΣΤΥΛ», «ΙΡΔΑ», «ΚΑΝΑΚΗΣ», «ΓΑΛΑΝΟΣ», «ΒΕΚ», στο 95% σε «ΒΜΤ», Δημοτικές επιχειρήσεις, Λιμενεργάτες, στο 90% σε Εμπορική Τράπεζα, Τεχνικούς ΔΕΗ, στο 80% σε Οικοδόμους, «ΚΟΝΤΙ», στο 50% στο «Χόντος Σέντερ».

Ιδιαίτερα μεγάλη και δυναμική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση, που έγινε έξω από το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, που κατέληξε στη Νομαρχία Μαγνησίας. Μαχητική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση που έγινε και στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» τους και στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην Καρδίτσα, όπου το Εργατικό Κέντρο κήρυξε 24ωρη απεργία. Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων έγινε και η απεργιακή συγκέντρωση στα Τρίκαλα, στα πλαίσια της απεργίας που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο. Η συγκέντρωση έγινε στο ΕΚ. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ