Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Χωρίς προηγούμενο οι συγκεντρώσεις

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία ξεπέρασαν το 70% στις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Αντίστοιχα μαζικές και μαχητικές ήταν και οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Στην Κοζάνη οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μια πρωτόγνωρα μεγάλη συγκέντρωση και πορεία. Εργαζόμενοι της ΔΕΗ, Γουνεργάτες, Οικοδόμοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, διαμήνυσαν πως αγωνιστικά θα αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Αντίστοιχα πρωτόγνωρα μεγάλη συγκέντρωση έγινε και στην Ξάνθη, όπου οι εργαζόμενοι στα Συνεταιριστικά εργοστάσια (ΣΕΚΑΠ, ΣΕΒΑΘ, ΣΕΠΕΚ, ΕΛΒΙΖ, ΕΒΖ) συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στην απεργία. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας (ΚΟΜΟΤΕΞ 90%). Πάνω από το 50% κυμάνθηκε η συμμετοχή των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, των τυπογράφων, των εργαζομένων στην ΕΓΣ, στα χυτήρια. Ενώ για πρώτη φορά απέργησαν και οι οικοδόμοι της περιοχής.

Στη Θάσο τα πλοία της πορθμειακής γραμμής έμειναν δεμένα στα λιμάνια του Πρίνου και του Λιμένα. Οι ομάδες περιφρούρησης απέτρεψαν δυναμικά κάθε απεργοσπαστική κίνηση που επιχειρήθηκε να στηθεί από τους πλοιοκτήτες. Νέκρωσαν τα Λατομεία «Λαζαρίδη» και «Φιλιππίδη». Σφραγίστηκαν τα γιαπιά. Στην απεργία και τη συγκέντρωση που έγινε στο Λιμένα, συμμετείχαν μαζικά και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Με μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις διαδήλωσαν και οι εργαζόμενοι σε Πτολεμαΐδα και Καστοριά, Κατερίνης, Σέρρες και Καβάλα.

Στο Κιλκίς, εργάτες ιματισμού, οικοδόμοι και βιομηχανικοί εργάτες πραγματοποίησαν πορεία προς τη Νομαρχία. Μαζικά συμμετείχαν στην απεργία και τις διαδηλώσεις και οι εργαζόμενοι της Βέροιας, αλλά και της Νάουσας όπου εργαζόμενοι στα κλωστήρια και οικοδόμοι απέργησαν καθολικά. Επίσης και στα Γιαννιτσά, με τη συμμετοχή των χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων και των οικοδόμων η απεργία να φτάνει στο 100%.

Στην Αλεξανδρούπολη, στη μεγάλη συγκέντρωση συμμετείχαν οι απεργοί του εργοστασίου Αλουμινίου των Φερών, της «ΟΤΤΟ Εβρος», του ΟΣΕ, οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, οι υπάλληλοι της ΝΑ (τρίωρη στάση), οι οικοδόμοι.

Σε μεγάλα ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργία και στην Ορεστιάδα, ιδιαίτερα στην ΕΓΣ και στο εργοστάσιο «ΘΡΑΚΩΝ». Αντίστοιχα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής και στους χώρους εργασίας στην Κομοτηνή. Ενώ οι απεργοί πραγματοποίησαν και συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργιακή απάντηση στην τρομοκρατία (2002-04-19 00:00:00.0)
Στους χώρους δουλιάς δόθηκε η πρώτη μάχη (2002-04-04 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή (1998-04-10 00:00:00.0)
Σε Μακεδονία - Θράκη (1997-10-24 00:00:00.0)
"Μιλάνε" και τα ποσοστά... (1997-10-24 00:00:00.0)
Πέτυχε η απεργία (1996-11-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ