Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Απεργιακή απάντηση στην τρομοκρατία

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν στη Χαλκίδα και τη Θήβα, ενώ και πορείες έγιναν σε Αμφισσα, Λαμία και Αλιβέρι. Απ' την αντίθετη πλευρά αυτών των συμφερόντων, που παλεύει η εργατική τάξη, στάθηκαν, ανοιχτά τούτη τη φορά, οι ηγετικές ομάδες της ΠΑΣΚΕ και στα 4 Εργατικά Κέντρα (Εύβοιας, Φθιώτιδας, Θήβας, Λιβαδειάς), που έχουν την πλειοψηφία, ενώ, την ίδια τακτική ακολούθησε και η ΔΑΚΕ στην περιοχή. Αρωγός στην υπονόμευση και απεργοσπασία, ήταν η εργοδοτική τρομοκρατία. Π.χ., η διορισμένη (από την κυβέρνηση) διοίκηση της ΛΑΡΚΟ (στο εργοστάσιο της Λάρυμνας), όπως και η διοίκηση της πολυεθνικής ΠΕΣΙΝΕ «έβγαλαν» την απεργία, που κήρυξε η διοίκηση της ΠΟΕΜ, παράνομη! Η καλύτερη απάντηση, όμως, ήρθε από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, που συμμετείχαν «μέχρι ενός» στην 24ωρη απεργία. Τις αντεργατικές και επικίνδυνες ενέργειες της διοίκησης κατήγγειλε το ΔΣ του σωματείου, επιφυλασσόμενο κάθε νόμιμου δικαιώματός του και καθιστώντας τους υπεύθυνους.

Στην ίδια αντεργατική κατεύθυνση - δικαίωμα που έδωσε η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο - ήταν και η εντολή της διοίκησης της «Αλουμίνιον της Ελλάδας» (θυγατρικής της ΠΕΣΙΝΕ) προς τους τομεάρχες, να θεωρήσουν την απεργία παράνομη και ως τέτοια να θεωρήσουν τη συμμετοχή εργαζομένων σ' αυτήν.

Στη χτεσινή κινητοποίηση συμμετείχαν με 24ωρη απεργία ή στάσεις εργασίας, εργαζόμενοι από 23 εργασιακούς χώρους με ποσοστά συμμετοχής από 25-100%. ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας 100%, ΠΕΤ ΟΤΕ(παράρτημα Χαλκίδας) 100%, Βίντερ 100%, Σούλις 95%, Οικοδόμοι Αμφισσας 100%, ΔΑΡΙΓΚ(στάση εργασίας) 100%, Κελαϊδίτης (στάση) 60%, Ιντεάλ Στάνταρντ 50%, ΕΓΣ Φωκίδας 60%, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης 30%, ΟΤΕ Αμφισσας 30%, Τεχνικοί ΟΤΕ Αμφισσας 100%, Οικοδόμοι Αλιβερίου 90%, ΒΙΟΜΕΚ 100%, ΕΑΒ(απόφαση ΠΟΕΜ) 30%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ